Δικαίωση αποτελεί το αποτέλεσμα της κλήρωσης για τρεις μαθήτριες της ΣΤ τάξης δημοτικού σχολείου στην Πρέβεζα.

Εδώ και πολλά χρόνια, κατά την διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, στην σημαία, σημαιοφόρος και παραστάτες, τοποθετούνταν οι αριστούχοι μαθητές.

Μάλιστα αυτό γίνονταν με κλήρωση ανάμεσα στους μαθητές και μαθήτριες που έφεραν την υψηλότερη βαθμολογία κατά την διάρκεια της μαθητείας τους στην Ε’ τάξη του Δημοτικού, εάν αυτοί ήταν περισσότεροι από έξι.

Ήταν άλλωστε μια «ανταμοιβή» της προσπάθειας που γίνονταν όλη την περασμένη χρονιά.

Αυτό βέβαια από φέτος καταργήθηκε με υπουργική απόφαση.

Έτσι πλέον, την σημαία συνοδεύουν έξι μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού οι οποίοι επιλέγονται πάλι μετά από κλήρωση, αλλά απ όλη την τάξη.

Αυτό βέβαια προκάλεσε πέρα από την αποδοχή και πολλές αντιδράσεις, σε ένα ευρύ φάσμα πολιτών αυτής της χώρας, ξεκινώντας από τα ίδια τα παιδιά, δασκάλους, γονείς κ.λπ..

Όμως αυτό που έγινε σε σχολείο της Πρέβεζας ξεπερνά από κάθε άποψη αυτό που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε καθαρή… τύχη.

Η κλήρωση έγινε παρουσία των δασκάλων αλλά και όλων των μαθητών της τάξης, οι οποίοι έριξαν στην κληρωτίδα τα ονομάτά τους και μαθητές μικρότερης τάξης τράβηξαν τα τυχερά ονόματα.

Η κληρωτίδα για τους έξι μαθητές της σημαίας και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2018, «έβγαλε» ανάμεσα στους 20 μαθητές και μαθήτριες της τάξης, τις τρεις αριστούχες μαθήτριες. Αυτές δηλαδή που είχαν την προηγούμενη χρονιά βαθμολογία άριστα σε ΟΛΑ τα τρίμηνα.

Μπορεί η κλήρωση να μην ανέδειξε την μια από αυτές σημαιοφόρο, ωστόσο η θέση που αρμόζει στα παιδιά αυτά, στην σημαία δηλαδή, ήταν πραγματικά αυτή που άξιζαν και που δικαίως την είχαν κατακτήσει, όχι σαν σκοπό, αλλά ως την ελάχιστη «ανταμοιβή» των προσπαθειών τους.

Και αν από φέτος για τους σημαιοφόρους δεν θα τους χαμογελά πλέον η… βαθμολογία στις επιδόσεις τους, για τα τρία αυτά κορίτσια ήρθε η τύχη να χαμογελάσει και να τις δικαιώσει ακόμα και με αυτόν τον τρόπο!!!

pamepreveza.gr