Το gazzetta.gr «ζωγραφίζει» τον χάρτη της Superleague 1, τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές: οι δύο «παρατάξεις», οι καθοριστικοί «ουδέτεροι» και η μάχη Μπουτσικάρη – Κούγια.

Σημείωσε πρόοδο η Superleague 1 τον τελευταίο χρόνο, μετά την παραίτηση του (εκπροσώπου της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός) Βαγγέλη Μπαταγιάννη; Ασφαλώς! Όχι μόνο επειδή η Λίγκα υπό την προεδρία του Μηνά Λυσάνδρου έκλεισε τη χορηγία με την Interwetten (έξι εκατ. Ευρώ για τρία χρόνια), την οποία αφήνει ως «κληρονομιά» στην επόμενη διοίκηση. Αλλά και για την καθιέρωση των play offs και των play out. Και για την κεντρική διαχείριση στις διαφημιστικές πινακίδες που βοήθησε τους «μικρούς» και τους μικρομεσαίους. Και για το γενικό συμμάζεμα των οικονομικών. Και για την αναβάθμιση σε επίπεδο media και social media. Και για την «ενεργοποίηση» των παρατηρητών, ώστε να γράφουν στις εκθέσεις τους τα περισσότερα και όχι τα… λιγότερα από όσα βλέπουν στα γήπεδα (και στα αποδυτήρια). Και για τη μείωση των εντάσεων μεταξύ των εκπροσώπων των ομάδων, οι οποίες δεν… έλειψαν, αλλά μειώθηκαν (κι αν δεν υπήρχε το θέμα της πολυϊδιοκτησίας για το οποίο δεν ευθύνεται η Λίγκα ως συνεταιρισμός θα ήταν ακόμα λιγότερες εφέτος).

Φτάνουμε στο τέλος αυτής της θητείας Λυσάνδρου, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Αν ο αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. αποφάσιζε να βάλει εκ νέου υποψηφιότητα, πιθανότατα θα ψηφιζόταν και πάλι από την πλειοψηφία των ομάδων. Ολοκληρώνει τη θητεία του και… πάμε για μάχη μεταξύ του Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ο οποίος είχε αναδειχθεί αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός από τις 30 Μαΐου 2019 και του μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ., Αλέξης Κούγιας.

Αφού υπενθυμίσουμε ότι για την εκλογή του νέου προέδρου δεν απαιτείται διευρυμένη πλειοψηφία, ας δούμε τα γκρουπ των… παρατάξεων, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί έως τώρα.

Υπέρ Μπουτσικάρη: Παναθηναϊκός, Α.Ε.Κ., Π.Α.Ο.Κ., Ξάνθη, Παναιτωλικός, Βόλος

Υπέρ Κούγια: Α.Ε.Λ., Ολυμπιακός, Άρης, Πανιώνιος.

Ουδέτεροι»: Ο.Φ.Η., Αστέρας, Ατρόμητος, Λαμία.

Με τις έως τώρα εκτιμήσεις, ουδεμία εκ των τεσσάρων «ουδέτερων» είναι διατεθειμένη να ψηφίσει υπέρ του Αλέξη Κούγια και προσανατολίζονται είτε σε «λευκό» (όπως πάντα ψηφίζει η Ε.Π.Ο.), είτε σε υπερψήφιση της υποψηφιότητας Μπουτσικάρη. Επειδή, πάντως, πολλάκις στο παρελθόν έχουν διαπιστωθεί αλλαγές ισορροπιών και συσχετισμών τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές όταν οι ζυμώσεις κορυφώνονται, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Και για να έχουμε ένα κριτήριο… αλλαγών συσχετισμών, ας θυμηθούμε τις ψηφοφορίες στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Η πρώτη ήταν πριν από σχεδόν ένα χρόνο με αντιπάλους τον Μηνά Λυσάνδρου και τον Μάκη Γκαγκάτση.

 

ΤΟ «ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ – ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ 8-6» ΤΟΥ 2019

Υπέρ Λυσάνδρου: Α.Ε.Κ., Απόλλων, Άρης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ο.Φ.Η., Λαμία, Πανιώνιος.

Υπέρ Γκαγκάτση: Α.Ε.Λ., Ατρόμητος, Ξάνθη, Λεβαδειακός, Π.Α.Ο.Κ., Παναιτωλικός.

Λευκό: Π.Α.Σ. Γιάννινα και Ε.Π.Ο.

Στην αμέσως προηγούμενη προεκλογική αναμέτρηση, ο τότε αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, δεν είχε αντίπαλο.

 

Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΑΓΙΑΝΝΗ ΤΟ 2018

Υπέρ Μπαταγιάννη: Α.Ε.Λ., Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, Π.Α.Σ. Γιάννινα και Λαμία

Λευκό: Α.Ε.Κ., Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναθηναϊκός, Ε.Π.Ο.

«Παρών»: Π.Α.Ο.Κ.

 

Γιάννης Σερέτης – gazzetta.gr