Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, στις εγκαταστάσεις της ΥΔΑΤΩΡ στην Αθήνα, η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου συστήματος άντλησης Flygt Concertor σε εκπροσώπους ΔΕΥΑ αλλά και μελετητικά γραφεία από όλη τη χώρα. Την παρουσίαση πραγματοποίησαν στελέχη της ΥΔΑΤΩΡ και ο εκπρόσωπος της XYLEM κ. Kristofer Eklund, ο οποίος προχώρησε και σε επίδειξη των μεγάλων δυνατοτήτων άντλησης του συστήματος Concertor. Ήταν η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα με σκοπό τη γνωριμία με τις πρωτοποριακές δυνατότητες της νέας τεχνολογίας Flygt.

Το Flygt Concertor είναι η τελευταία εξέλιξη στο χώρο της άντλησης λυμάτων. Το νέο σύστημα, με ενσωματωμένο μετατροπέα συχνότητας, έχει τη δυνατότητα να αντλεί και να μεταφέρει λύματα εξασφαλίζοντας μηδενικές φραγές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και σε περιπτώσεις ύπαρξης μακρόϊνων αντικειμένων η αντλία διαθέτει εξειδικευμένους αλγόριθμους λειτουργίας, διατηρώντας μία σταθερή ροή άντλησης.

Η νέα αυτή τεχνολογία, μειώνει κατά 70% την κατανάλωση ενέργειας, αποσβένοντας το κόστος αγοράς από την πρώτη μέρα λειτουργίας, το κόστος συντήρησης κατά 80% και κατά 50% το συνολικό όγκο του ηλεκτρικού πίνακα. Είναι δε, το πρώτο, σε παγκόσμια βάση, σύστημα άντλησης λυμάτων με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) για αυτό και χαρακτηρίζεται Smart Pump.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΥΔΑΤΩΡ, Γιώργος Ευστρατιάδης, σχολίασε, «θεωρούμε ότι η καινοτόμος τεχνολογία της Flygt ανταποκρίνεται τόσο στην ομαλή διαχείριση λυμάτων όσο και στην εξοικονόμηση ενέργειας για τις ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα. Σήμερα ήταν η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων παρουσίασης του νέου συστήματος αντλιών Flygt Concertor, το οποίο είναι το μοναδικό που διαθέτει έξυπνη λογική άντλησης λυμάτων. Για ακόμα μία φορά η Flygt καινοτομεί, εισάγοντας στην αγορά πρωτοποριακές λύσεις. Η εταιρεία μας ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε. σε λίγες μέρες θα κλείσει 50 χρόνια και η δέσμευση μας για προϊόντα που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα».

ypodomes.com