Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ρίξει τίτλους τέλους το Mega. Το ιστορικό κανάλι παραδόθηκε στη μοίρα του μετά την απόφαση των μετόχων για μη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να περάσει στην ιστορία.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδα το ΣτΕ καθαρόγραψε την απόφαση που οδηγεί στο κλείσιμο του καναλιού μετά από 29 περίπου χρόνια λειτουργίας. Σύμφωνα με τη διαδικασία η απόφαση θα αποσταλεί στο ΕΣΡ και από εκεί στην ΕΕΤΤ και στη συνέχεια στη Digea όπου θα κατεβάσει και το σήμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real» η διακοπή του σήματος του καναλιού θα γίνει σε ώρα αρκετά προχωρημένη μετά τα μεσάνυχτα που βλέπουν λιγότεροι.

Από και πέρα οι εξελίξεις για το κανάλι δεν τελειώνουν εδώ. Στις 30 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη η δίκη για την υπαγωγή του σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης που είχαν καταθέσει οι τράπεζες.

Τότε θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του καναλιού. Η μεγάλη «σφαγή» μεταξύ των μνηστήρων αναμένεται να γίνει για την ταινιοθήκη του καναλιού. Είναι άλλωστε αυτή που το κράτησε όρθιο δύο περίπου χρόνια που δεν εξέπεμπε ζωντανό πρόγραμμα.

dailymedia.gr