Ψαρονέφρι με μαύρη ζάχαρη και κρέμα βαλσάμικου Πορτοκάλι-Λεμόνι από τον Πατρινό Chef, Φώτη Πάστρα (Βίντεο)

Στην κουζίνα του Chef στον αέρα η Ελένη παρέα με τον Πατρινό Chef Φώτη Πάστρα και τον Αλέξανδρο Παπανδρέου μαγείρεψαν: κοτόπουλο με μανιτάρια και γλυκοπικάντικες πιπεριές, ψαρονέφρι με μαύρη ζάχαρη και πουρέ γλυκοπατάτας και τηγανίτες καρότου με φρέσκα μυρωδικά και κοτόπουλο καπνιστό.

Στα πρώτα μόλις λεπτά της εκπομπής η Ελένη αναφέρθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στην Πάτρα και αυτό με αφορμή την παρουσία του διακεκριμένου Chef Φώτη Πάστρα στο συγκεκριμένο επεισόδιο.

Τον ρώτησε για το μαγαζί στο οποίο δουλεύει, τι είδους πιάτα μαγειρεύει και γενικά για το τι επιλέγει ο κόσμος, είτε μιλάμε για φοιτητές, είτε για κυρίες και κυρίους άνω των 50-55 ετών.

Μάλιστα, ο συμπαρουσιαστής Ανδρέας Παπανδρέου του υποσχέθηκε πως σε ένα μήνα από τώρα που θα βρεθεί στην μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου θα τον επισκεφτεί και θα έχει την ευκαιρία να γευτεί για άλλη μία φορά τα πιάτα του νεαρού Chef.

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΙΛΕΤΑ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
60 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
60 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
50 ΓΡ. ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
30 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ:
4-5 ΠΑΤΑΤΕΣ
3 ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤEΣ
1,5 LT ΝΕΡΟ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
30 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε το ψαρονέφρι, το αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια το ψήνουμε, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες, για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε. Έπειτα τις πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε λίγο ακόμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν πουρές.

Για τη σάλτσα:
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τον ζωμό, τη μαύρη ζάχαρη, την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε στη σάλτσα το ψαρονέφρι και το σερβίρουμε με τον πουρέ γλυκοπατάτας.

Επιμέλεια: Παρασκευάς Μάζης