Το νέο ρεκόρ Ευρώπης του Γιάννη Σεβδικαλή στο μήκος κατηγορίας 43, σημάδεψε την 1η ημερίδα στίβου που διοργάνωσε η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Ο πρωταθλητής των Αετών Αθήνας, στην έκτη και τελευταία προσπάθεια, προσγειώθηκε στα 5 μέτρα 87 εκατοστά, καταρρίποντας το ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος με 5.46μ. από τις 2 Ιουνίου 2016 στην Θεσσαλονίκη. Οι προσπάθεις του Σεβδικαλή, ο οποίος υπολείπεται πλέον μόλις 12 εκατοστά (5.99μ.) από το παγκόσμιο ρεκόρ του Αμερικανού Ντάνιελ Ριτζιέρι, μετρήθηκαν 5.17μ., 5.55μ., 5.22μ., 3.83μ. και 5.87μ. ενώ η τέταρτη προσπάθεια ήταν άκυρη.

«Το σημερινό ρεκόρ μου δίδαξε πως δεν πρεπει να απογοητεύεσαι. Ακόμη κι ένα προέρχεσαι από ένα κακό 200άρι. Ακόμη κι προέρχεσαι από πέντε άσχημα άλματα στο μήκος. Με θετική σκέψη μπορείς να αλλάξεις τα πάντα σε έναν αγώνα. Με τη βοήθεια του προπονητή μου, αλλά και του Αντώνη Αρέστη που με προέτρεπαν να μην τα παρατήσω, μπήκα δυνατά στο έκτο και τελευταίο άλμα. Και τα κατάφερα. Εάν υπάρχει θέληση και θετική σκέψη τόσο από εσένα όσο και από τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου, μπορείς να τα καταφέρεις. Γι` αυτό και είμαι ενθουσιασμένος από τη σημερινή επίδοση», είπε ο Γιάννης Σεβδικαλής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ