Φίλες και Φίλοι,

με χαρά για άλλη μια χρόνια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει το Run Greece στην Πάτρα στις 11 Οκτωβρίου και υποστηρίζει θερμά την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ για τη διεξαγωγή αγώνων δρόμου για όλους, σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός αποτελεί σημαντικό μέσο ανάπτυξης, καθώς βοηθά στη βελτίωση της δημόσιας υγείας μέσω της σωματικής άσκησης, ενισχύει το «ευ αγωνίζεσθαι» μακριά από φαινόμενα ντόπινγκ και διαφθοράς, προάγει την κοινωνική ένταξη και την ισότιμη συμμετοχή για όλους, καταπολεμά το ρατσισμό και τη βία, καλλιεργεί ενεργούς πολίτες με κριτική σκέψη και αγωνιστικότητα, και επιπλέον, τέτοιες διοργανώσεις αποτελούν πόλο έλξης για την περιοχή μας.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις στενές σχέσεις του μαζικού λαϊκού αθλητισμού με τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. Ιδίως, σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα μας και τους πολίτες. Έτσι, από τις συμμετοχές, τα χρήματα και τις χορηγίες του φετινού «Run Greece Πάτρας», θα στηριχθούν τα συσσίτια απόρων μαθητών.

Σας καλώ, λοιπόν, όλους να αγκαλιάσετε για μια ακόμη φορά το «Run Greece Πάτρας», που συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, την Ε.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Πατρέων.

Ας στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα: Συμμετέχουμε – Αγωνιζόμαστε – Προφέρουμε.

 Απόστολος Κατσιφάρας