Η κυβέρνηση ξεκίνησε πολύ καλά εκτίμησε στη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκοντας μοναδικό ψεγάδι στην αποδοχή της από τον κόσμο το μεταναστευτικό – προσφυγικό το οποίο μάλιστα καταχειροκροτούμενος χαρακτήρισε «λαθρομεταναστευτικό».

«Η νέα Κυβέρνηση ξεκίνησε πολύ καλά.  Το δείχνει αυτό, η αποδοχή της από μεγάλα ποσοστά του Ελληνικού λαού! Που εκτιμά θετικά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις:

–Για την κατάργηση του άσυλου ανομίας στα Πανεπιστήμια,

–Για τη αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

–Για την αλλαγή του Συντάγματος και την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου από τις βουλευτικές εκλογές.

–Και κυρίως για τη μείωση της φορολογίας και την μελλοντική μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων… Αυτά όλα ο λαός τα εγκρίνει! Καθαρά…», σημείωσε ο κ. Σαμαράς αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Σε ένα μόνο κυριαρχεί μια γενική δυσαρέσκεια. Πρόκειται για το λαθρομεταναστευτικό. Εγώ, συμμαχητές και συμμαχήτριες, έτσι το λέω! Γιατί αυτό είναι… Και αν ξεκινάμε διστάζοντας να πούμε την αλήθεια, δεν θα πείσουμε τον κόσμο, που ξέρει πια την αλήθεια… Έκανε άριστα η κυβέρνηση που διευκρίνισε, αρχή-αρχή, ότι από το σύνολο όσων βρίσκονται παγιδευμένοι στα hot spots σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα δεν είναι πια πρόσφυγες!   Είναι μετανάστες που μπήκαν παράνομα!Άρα, είναι παράνομοι μετανάστες! Λαθρομετανάστες… Που πρέπει να τους ξεχωρίζουμε από όσους μπαίνουν νόμιμα».

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς χαιρέτησε την καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές χαιρέτισε και άφησε αιχμές για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λέγοντας πως «Δεν λύθηκαν τα προβλήματα της χώρας επειδή έφυγε η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν μας άφησε πίσω καμμένη γη, μας άφησε ναρκοθετημένη γη».

newpost.gr