Το Mega Channel (ή απλώς MEGA) ήταν ο πρώτος, χρονολογικά, ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας, με έδρα την Αθήνα και επιπλέον, ο ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς στην χώρα.

Από το 2012 είναι αντιμέτωπο με οικονομικά προβλήματα και με διάφορες αντιπαραθέσεις με τράπεζες λόγω του δανεισμού του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την περικοπή των δελτίων ειδήσεων και των ζωντανών εκπομπών, την προβολή μόνο των επαναλήψεων.

Οι εργαζόμενοι του καναλιού βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, επειδή δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους. Ωστόσο ο σταθμός εκπέμπει ακόμα επαναλήψεις και σημειώνει υψηλή τηλεθέαση παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Μπορεί η Digea να έχει ανακοινώσει την ημερομηνία που θα πέσει «μαύρο» στο σταθμό, ωστόσο η εταιρεία Τηλέτυπος κατέθεσε στο Ε.Σ.Ρ. αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης για τη διακοπή του σήματος του σταθμού και η ακρόαση των εκπροσώπων του σταθμού έχει οριστεί για το μεσημέρι της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2018.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα, οι συνδρομητικές πλατφόρμες θα συνεχίσουν να μεταδίδουν το πρόγραμμα του Mega, διότι το Ε.Σ.Ρ. δεν ζήτησε από αυτές να το κατεβάσουν. Το σήμα του MEGA έπεσε στις 2:08:36 το πρωί της 28 Οκτωβρίου του 2018.