Ώρες ώρες απορώ με την υπομονή-χρόνια τώρα- των παρουσιαστών των ενημερωτικών καθημερινών (αλλά και του Σαββατοκύριακου) πρωινάδικων στα τηλεοπτικά κανάλια..

Χρόνος διάρκειας από 3-4 ώρες. Χρόνος που αρκεί κανείς για να πάει αεροπορικώς από Αθήνα μέχρι Βλαδιβοστόκ. Πού απευθύνονται; Μα φυσικά στα τιμημένα -πλην βαριεστεμένα-γηρατειά και σε διάφορους αργόσχολους.. Πόσο μπορεί κανείς να αντέξει 4 ώρες συνεχούς ενημερωτικού μπλα μπλα; Είναι σαν να βλέπεις δύο ταινίες στον Κινηματογράφο τη μια πίσω από την άλλη ή όπως είπαμε να πας αεροπορικώς από Αθήνα στο Βλαδιβοστόκ..

Τι προσφέρουν; Καταιγίδα ειδησεογραφικής φλυαρίας όπου το έλασσον γίνεται μείζον. Και πώς θα “γεμίσει” το έρμο το τετράωρο; Ας είναι καλά οι τραπεζοκόμοι. Στη δημοσιογραφική πιάτσα αναφέρονται ως κλείστροι ή κλείστρες.. Δηλαδή οι δημοσιογράφοι που αναλαμβάνουν να κλείνουν τηλεφωνικώς από την προηγούμενη ημέρα τους καλεσμένους κάθε τηλεοπτικού πάνελ που αποτελούνται από πάσης φύσεως “ειδικούς” (μαιντανοί οι περισσότεροι εξ αυτών που χάρις στη μόνιμη τηλεοπτική τους παρουσία πλούτισαν επαγγελματικά λόγω της πελατείας που απέκτησαν από τηλεθεατές). Φυσικά εκτός από αυτούς πλούτισαν και οι παρουσιαστές των πρωινάδικων..”Τόσα χρόνια φούρναρης” που λέει και ο σοφός λαός..

Τι γίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ κοινώς “τραπέζια”; Σερβίρεται πρωινό που περιλαμβάνει πότε πότε σοβαρές απόψεις και θέσεις από τους καλεσμένους αλλά συνήθως εκστομίζονται απίστευτες σαχλαμάρες και θεωρητικολογίες (κοινώς μπουρδολογίες). Πώς από τις 6 το πρωί μέχρι στις 10 να γεμίσει 4 ώρες τηλεοπτικό πρόγραμμα αν δεν υπάρχει συνεχής λογοδιάρροια; Αλλωστε είμαστε λαός των λόγων και λιγότερο των πράξεων… Μάλιστα για να ανακοπεί το κουραστικό “γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης (λέγε με Παπαδάκη, Αυτιά κλπ)”, δηλαδή οι ατέρμονες κουβέντες και οι διαξιφισμοί πολιτικών και μη, οι αρχισυντάκτες βγάζουν (όπως τώρα με τις χιονοπτώσεις) και διάφορους αγουροξυπνημένους ρεπόρτερ από κάθε βουνοκορφή και το φρούτο της ενημέρωσης έδεσε..
Τα πρωινάδικα (ελληνικό φρούτο) όντως δικαιούνται Πούλιτζερ αχρείαστης και περιττής φλυαρίας….

Θάνος Πασχάλης – enimerosi24.gr