Κάθε πέρυσι και καλύτερα… Ατάκα πολυφορεμένη που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα της Super League. Τα μπάτζετ πέφτουν και ο Παναιτωλικός δεν αποτελεί εξαίρεση.

Για πολλούς αποτελεί έκπληξη αυτή η απόφαση ριζικής ανανέωσης στο ρόστερ. Οι μισοί ενδεκαδάτοι κουνούν μαντήλι. Ακόμη και παίκτες που είχαν συμβόλαια, όπως οι Κυριακίδης και Μαρινάκης.

Η ατάκα επισήμως είναι πως «δεν κολλούσαν με το νέο πλάνο». Ποιο είναι αυτό; Να πέσει ακόμα περισσότερο μισθολογικά το ρόστερ. Οι εποχές είναι δύσκολες για όλους και στο Αγρίνιο ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια δεν έκαναν τις… τρέλες άλλων εποχών.

Φαίνεται, όμως, πως πλέον αλλάζουν τα δεδομένα. Όποιοι μάνατζερ μιλούν για παίκτες, ακούν την ίδια ατάκα. Ταβάνι τα 70.000 ευρώ για συμβόλαιο. Σε κάποιους άλλους ειπώθηκε και ότι δεν θα ανέβουν πάνω από τα 60.000 ευρώ. Εξαίρεση θα γίνει το πολύ για δύο παίκτες.

Αν μη τι άλλο αποτελεί έκπληξη. Από τα καλύτερα μαγαζιά ήταν ο Παναιτωλικός για τους περισσότερους. Το πλάνο άλλαξε και μαζί άλλαξαν και τα δεδομένα.

Στόχος είναι σαφώς η ανάδειξη παικτών που μπορούν να φέρουν χρήματα. Υπάρχουν οι Μιχάι, Μαλής και Λιάβας, θα βγουν και άλλοι στην πορεία. Είναι στη μέση και η συνεργασία με την Μπενφίκα που μπορεί να αποφέρει κάποιες ακόμη καλές περιπτώσεις με τη μορφή δανεισμού και να βγουν άπαντες κερδισμένοι. Και από εκεί και πέρα, έχει ο Θεός…

Αντώνης Τσιράκης – sportime.gr