Ο Σωτήρης Τσούφης, είναι ένα νέο παιδί με αγάπη για το τραγούδι. Όπως, δήλωσε και ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AgrinioTimes.gr και τον Παρασκευά Μάζη «ζήσε ελεύθερος, ξεστόμισε ότι αισθάνεσαι και κυνήγησε τα όνειρά σου, οποία και αν είναι αυτά».

Γενικά, δεν είναι άτομο που θα περιορίσει τα θέλω του και τις ασχολίες του σε καθημερινή βάση. Του αρέσει να ασχολείται με τον αθλητισμό, τη ζωγραφική αλλά και τον χορό.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Για το πως αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μουσική: Η αλήθεια είναι πως στην οικογένειά μου δεν υπήρχε κάποιος από τον οποίο θα μπορούσα να δεχθώ κάποιο ερέθισμα έτσι ώστε να καταπιαστώ με τη μουσική. Αυτό που έχω να αναφέρω είναι πως από μικρό παιδί -κατά περίεργο λόγο- υπήρχε μέσα μου μια καλλιτεχνική ορμή κάτι που μου έλεγαν και άνθρωποι που με ήξεραν και με ζούσαν. Με αυτά και με εκείνα, αυτό άρχισε να παρουσιάζεται γύρω στα 15 μου, που ήμουν στο Γυμνάσιο. Λίγο οι νεανικοί έρωτες, λίγο οι μουσικές μπάντες λίγο τα όνειρα με ώθησαν στο να θέλω, όλο και πιο πολύ, να ασχοληθώ με τη μουσική. Με θυμάμαι ακόμη και τώρα που έτρεχα στον Θείο μου να δανειστώ μια κιθάρα που είχε. Έτσι ξεκίνησαν όλα.

-Για το αν έχει κάνει κάποιες σπουδές πάνω στη μουσική: Είμαι αυτοδίδακτος και στην κιθάρα και στην φυσαρμόνικα. Μόλις ξεμπερδέψω με κάποια πράγματα που τρέχουν στην καθημερινότητά μου τότε θα βάλω μπροστά για να σπουδάσω αυτό που αγαπάω από μικρό παιδί. Ως τώρα το μοναδικό πράγμα που έχω κάνει είναι ορισμένα μαθήματα φωνητικής, για μικρό χρονικό διάστημα, στο μουσικό ωδείο Καλαμάτας.

-Για τα ακούσματα του και τους καλλιτέχνες που ξεχωρίζει: Κάθε γενιά έχει τα δικά της ακούσματα και τις δικές της επιρροές. Έτσι και εγώ άκουγα τις μουσικές που λάμβαναν χώρα τότε. Βασικά μου όμως ακούσματα ξεχωρίζω εκείνα που θυμάμαι τον πατέρα μου να βάζει στα ταξίδια που κάναμε τα οποία αγαπώ και τιμώ μέχρι και σήμερα και αποτελούν και μέρος του προγράμματός μου σε διάφορες εκδηλώσεις που κάνω. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δυσκολεύομαι να απαντήσω αλλά θα τολμήσω να ξεστομίσω κάποια ονόματα που ήρθαν αυτόματα στο μυαλό μου: Χατζιδάκις, Λοΐζος, Σπανός, Μικρούτσικος, Καλατζής, Πουλόπουλος Μοσχολιού, Γαλάνη, Τσανακλίδου, Πασχαλίδης, Σαββόπουλος, Αλεξίου και άλλοι πολλοί.

-Για το αν τάσσεται υπέρ ή κατά των ριάλιτι κι αν θα δήλωνε συμμετοχή: Δεν μπορώ να αποφασίσω αν είμαι υπέρ ή κατά των ριάλιτι. Έχει χαθεί η μαγεία του ταξιδιού για να πετύχεις, αυτό που θες, όπως γίνονταν παλιά χωρίς μέσα και προβολές. Όπως, όμως, γνωρίζουμε οι άνθρωποι είμαστε προϊόντα και η τηλεόραση αποτελεί ένα βασικό μέσον προβολής. Οπότε, δεν έχω και τόσο αρνητική θέση. Θα έλεγα πως η στάση η δική μου επάνω σε αυτά είναι ουδέτερη. Αυτό το χρονικό διάστημα δεν αποτελεί μέρος των σκέψεων μου. Ίσως, αργότερα να το κοιτούσα.Ίσως.

-Για το αν έχει γράψει δικά του κομμάτια και σκέφτεται να τα αναδείξει: Κατά καιρούς έχω κάνει προσπάθειες να γράψω ορισμένα, κυρίως μετά από κάποιες καταστάσεις. Έχω ξεχωρίσει μερικά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα και λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων έμειναν στο συρτάρι. Καιρός να βγουν από εκεί και να αρχίσω να τα ηχογραφώ.

-Για το πως τον αντιμετωπίζουν φίλοι και θαυμάστριες: Όταν αντιλαμβάνεσαι πως αυτό που κάνεις έχει αντίχτυπο, σίγουρα, αισθάνεσαι όμορφα. Όταν γνωστοί και άγνωστοι σε ακολουθούν και σε στηρίζουν ενθαρρύνοντας σε να συνεχίσεις αυτό που κάνεις πως να μην βγει από μέσα σου μία αλλιώτικη διάθεση.

-Για το αν είχε από τη πρώτη στιγμή τη στήριξη της οικογένειάς του: Η οικογένειά μου είναι πάντα δίπλα μου, σε όλα από την πρώτη κιόλας στιγμή.

-Για το αν έχει άλλα ενδιαφέροντα στην καθημερινότητά του: Μου αρέσει να μην μένω αδρανής και να καταπιάνομαι με διάφορα πράγματα. Στα ενδιαφέροντά μου μπορώ να κατατάξω τον αθλητισμό, τη ζωγραφική και το χορό.

-Για το που βρίσκεται αυτό το χρονικό διάστημα: Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχής, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, κάνω διάφορες live εμφανίσεις σε μαγαζιά της γενέτειράς μου, το Αγρίνιο, σε διάφορα τοπικά μπαρ καθώς, επίσης, και στην αγαπημένη μου, Καλαμάτα, όταν την επισκέπτομαι μιας και εκεί έζησα όμορφα φοιτητικά χρόνια. Αυτή τη στιγμή κάνουμε πρόβες με κάποια αγαπημένα πρόσωπα που γνώρισα,τον Γιάννη Νικολαϊδη, τη Κατερίνα Κουτσουπιά και τον Ανδρέα Τσιουραντάνη και σκεφτόμαστε από χειμώνα να παρουσιάσουμε αρκετά όμορφα πράγματα σαν σύνολο. Ηχογραφήσαμε και ένα αγαπημένο κομμάτι, το τι να θυμηθώ το οποίο μπορείτε να το ακούσετε στο διαδίκτυο.