Προκειμένου να ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση που μαστίζει και την χώρα μας καθοριστικός είναι ο ρόλος της Εκκλησίας.

Δεν ήθελα να τοποθετηθώ για τις πρηγούμενες αστοχίες της Ιεράς Συνόδου εν σχέσει με τις λατρευτικές εκδηλώσεις και να κατακρίνω τις διάφορες ακραίες απόψεις ορισμένων, οι οποίοι θέλησαν να στήσουν μια πολεμική ατμόσφαιρα απέναντι στην πολιτική εξουσία λόγω των μέτρων πρόληψης κατά του ιού.

Όλοι εμείς αντιληφθήκαμε το μέγεθος της δικής μας ευθύνης απέναντι στην Ορθόδοξη Πίστη μας ,αλλά και την ανάγκη να ακούσουμε την άποψη των επιστημόνων για να αποφύγουμε τον όλεθρο.

Η τελευταία απόφαση της Ιεράς Συνόδου αποτελεί μια ορθότατη προσέγγιση της κρίσης με ρεαλισμό και ταύτιση με την άποψη της ολότητας των πιστών μελών της.

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας μας, για να έχει ενιαία φωνή και θέση, ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος.

Πρόκειται για έναν Ιεράρχη υψηλού κύρους, πολυμαθέστατο και πολυγραφότατο που φέρνει ένα φρέσκο αέρα στον εκκλησιαστικό λόγο. Ο κ.κ. Ιερόθεος ποιμαίνει και τοπικές κοινότητες του Δήμου Θέρμου και αισθάνομαι αγαθή τύχη για την άριστη μεταξύ μας πνευματική σχέση και συνεργασία.

Τον επαινώ δημόσια και του εύχομαι να αναλάβει τα ηνία της Εκκλησίας για να διανύσει αυτή μια οδό κύρους και επιτυχίας.