Η  ανάγκη διατήρησης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης της πόλης με συγκεκριμένο πλαίσιο εκδηλώσεων, οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, το ύφος της αντιπολίτευσης που ασκεί η παράταξη «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ» και η εκτροπή του Αχελώου ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Στέλιος Μερμίγκης στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92.8» και στην εκπομπή «Προσώπων …Έργα» του Σωκράτη Τσόμπου .

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα, ενώ ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να ακούσετε στα site: Sinidisi .gr και Agriniotimes.gr

Τι είναι το « Aνυπότακτο Αγρίνιο»; Πώς εκφράζεται; Πώς έχει λειτουργήσει;  

Το «Aνυπότακτο Αγρίνιο» έχει καταθέσει γραπτώς στην κοινωνία της πόλης τη διακήρυξή του πριν κατέβουμε στις εκλογές. Έχει συγκεκριμένες ιδεολογικές και πολιτικές αρχές που εδράζονται στα σπάργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης που για πρώτη και μοναδική φορά εφαρμόστηκαν στην ελεύθερη Ελλάδα, στην Ελλάδα του Βουνού.

Διατήρηση Ιστορικής Μνήμης

Το «Aνυπότακτο Αγρίνιο» έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητά του την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της πόλης μας, μνήμη που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε παραμένει στο περιθώριο είτε έχει υποτιμηθεί αρκούντος. Αν ένας τόπος δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι σίγουρο ότι θα υποπέσει στα ίδια λάθη. Και μόνο γι’ αυτό πρέπει να αναδεικνύουμε τις πτυχές της ιστορίας που είναι μαύρες, είναι ακόμα ανοιχτές και τα χρόνια της κρίσης επανέφεραν στο προσκήνιο ξανά την ιστορία. Το παρελθόν πάντα φωτίζεται από το τι θες να δείξεις στο σήμερα

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου

Έχει βγει η πολιτική από την πόρτα και έχει μπει από το παράθυρο η παραπολιτική. Ο καθένας έχει ένα ήθος και ένα ύφος. Ας με κρίνει ο κόσμος γι’ αυτό που είμαι. Δεν μπορώ να παίξω έναν άλλο ρόλο από αυτό που είμαι.

Εκτροπή Αχελώου

Από αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να έχουμε ψήγματα αξιοπιστίας. Είναι ικανή να κάνει την βρώμικη δουλειά. Ζήτησα από το δήμαρχο να ηγηθεί και να σεβαστεί την παράδοση των προηγούμενων και τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για την μη εκτροπή αυτού του έργου. Ζητάω από το δήμαρχο να κινητοποιήσει την επιτροπή των φορέων και να κάνει ότι είναι δυνατόν να βρεθεί ηΑιτωλοακαρνανία στο ύψος των περιστάσεων.

Σε δύο χρόνια εκλογές

Η αγωνία του  «Aνυπότακτου Αγρινίου» είναι να βρίσκεται στα κινήματα, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αδικιών που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Αν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στην εκ νέου κάθοδο στις δημοτικές εκλογές θα αποφασιστεί από την συλλογικότητα και όχι από μένα.