Η χθεσινή ημέρα ήταν κι αυτή που άνοιξε τον χορό των ντέρμπι για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος της Super League με την Α.Ε.Κ. να κερδίζει τον Ολυμπιακό. Νωρίτερα, ο Παναιτωλικός δέχθηκε ήττα-σοκ στο Αγρίνιο από τον Πλατανιά, με το ίδιο σκορ είχε χάσει και πριν από ένα χρόνο. Εύκολο απόγευμα για Π.Α.Ο.Κ. αλλά και για τον Παναθηναϊκό μία ημέρα νωρίτερα.

Εντυπωσιακή, είναι η πορεία του Πανιωνίου που υπό άλλες περιπτώσεις θα μπορούσε να γίνει «Λέστερ». Υποχωρεί η Ξάνθη ενώ εντός πεντάδας φαίνεται να μπαίνει η Α.Ε.Κ. όσο για τις τελευταίες θέσεις; Ηρακλής, Βέροια και Λεβαδειακός αγωνιστική με αγωνιστική βυθίζονται όλο και περισσότερο.

Τα ντέρμπι συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα. Το ένα λόγω ιστορίας και φανέλας και το άλλο καθαρά βαθμολογικά. Ο Παναιτωλικός θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Α.Ο. Κέρκυρας έχοντας ως σύμμαχο την καλή παράδοση. Ερωτηματικό παραμένει αν η Ξάνθη θα είναι αυτή που θα περιορίσει το μικρό σερί του Παναθηναϊκού διεκδικώντας εκ νέου μία θέση στην πεντάδα ή αν Πλατανιάς και Ατρόμητος πλησιάσουν όλο και περισσότερο.

Επιμέλεια: Παρασκευάς Μάζης