Super League-Βαρούχας: Πολλά λάθη σε Νέα Σμύρνη και Αγρίνιο – Λάθος οι ορισμοί του Περέιρα

Πολλά, σοβαρά και αδικαιολόγητα λάθη εντόπισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στην απόδοση των διαιτητών και βοηθών των χθεσινών αγώνων της Super League. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας επισήμανε όλα τα λάθη που έγιναν σε Νέα Σμύρνη και Αγρίνιο, ενώ έκανε λόγο για λάθη στους ορισμούς του αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα και πρόσθεσε πως θα χρειαστεί να γίνουν πολλά για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το VAR στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα για:

-τη χρήση του VAR και το αν θα λύσει τα προβλήματα στην ελληνική διαιτησία: «Θα πρέπει να φτιάξουμε και τα γήπεδά μας για να δουλέψει το VAR. Στα Γιάννενα υπάρχει μια κολώνα μέσα στη μέση, στην Ξάνθη δεν μπορούμε εδώ και χρόνια να βάλουμε κάμερες για να δούμε τα οφσάιντ… Όλα αυτά πρέπει να συμπεριληφθούν στο κονδύλι. Ο Κολίνα είπε στην Ιταλία πως μετά από χρήση VAR υπήρχαν 18 λάθος αποφάσεις. Το VAR βοηθά τους κακούς διαιτητές και βοηθούς. Θεωρώ πως έχουμε κακούς ορισμούς διαιτητών. Δεν μπορεί να παίζει Ολυμπιακός-Λεβαδειακός, να είναι ένας βοηθός στο πρώτο του ματς στη Super League ο Τζιώτζιος και να γίνονται τέτοια λάθη. Δεν μπορείς χθες στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός να βάζεις τον Σπυρόπουλο βοηθό που δεν έχει εμπειρία. Και δεν μπορείς να έχεις ένα τρίο Παπαπέτρου-Ακρίβο, Κουρομπύλια, που είναι έμπειροι και θα μπορούσαν να διευθύνουν καλά. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο κ. Περέιρα το κάνει επίτηδες για να ορίσει ξένους. Παίρνει καλό μισθό και δεν πληρώνει εργόσημο. Είμαι ο πρώτος που είπα να έρθουν ξένοι γιατί τα λάθη είναι πάρα πολλά. Όμως υπάρχουν κακοί ορισμοί. Βλέπω σε λίγο καιρό να θέλει ο κ. Περέιρα να κουβαλά όλο ξένους διαιτητές. Είναι και ο ίδιος συνυπεύθυνος».

-την απόδοση των διαιτητών στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός: «Ο βοηθός Σπυρόπουλος βλέπει στο όριο τη φάση του Τσιμίκα στην αρχή και σηκώνει σωστά οφσάιντ. Στο 8’ ο Φορτούνης κάνει σουτ από κοντά, το χέρι του Κούρντι ακουμπά στο έδαφος και δεν υπάρχει πέναλτι. Στο 56’ υπάρχει τράβηγμα στον Μπουχαλάκη. Δεν γίνεται να λέμε τόσα χρόνια για τα τραβήγματα μέσα στην περιοχή και να μη δίνουν οι διαιτητές αυτές τις παραβάσεις για να τελειώνει αυτή η ιστορία. Δεν χρειάζεται δυναμόμετρο. Ο διαιτητής έχει ορατότητα και το βλέπει. Επίσης δεν δίνεται κόκκινη κάρτα στον Τσιλούλη που πάει πάνω στον Καμαρά με τις τάπες. Στο σουτ του Μασούρα που σταματά πάνω στον Βούκοβιτς δεν υπάρχει παράβαση, γιατί ο Βούκοβιτς προσπαθεί να κρύψει το χέρι του. Στο γκολ του Μασούρα οι φωτογραφίες δεν δείχνουν τίποτα. Ο Ντουρμισάι δεν είναι οφσάιντ, είναι στην ίδια ευθεία και ο Μασούρας καλύπτεται ξεκάθαρα, οπότε ούτε εκείνος που πετυχαίνει το γκολ είναι οφσάιντ. Ήταν μια εύκολη φάση».

-τα λάθη στο Παναιτωλικός-Λαμία: «Διαιτητής ήταν ο Μανούχος. Όσα έγιναν στο Αγρίνιο είναι για γέλια. Στο 87’ ο Καμαρά πηγαίνει με τον αγκώνα στον Βασιλαντωνόπουλο και δεν δόθηκε επιθετικό φάουλ στη φάση από την οποία ήρθε το 2-1. Το πέναλτι με το χέρι υπέρ της Λαμίας ήταν καθαρό. Αν δείτε τι θέση έχει ο διαιτητής πριν εκτελεστεί το πέναλτι, δεν τη βλέπεις ούτε στο τοπικό. Ο Αντέντζο της Λαμίας φεύγει στην πλάτη του και δεν τον βλέπει ότι μπαίνει πιο γρήγορα στην περιοχή, όπως μπαίνουν και παίκτες του Παναιτωλικού μετά. Ο βοηθός πρέπει να βοηθήσει. Έπρεπε να δώσει επανάληψη, όχι κάρτα την πρώτη φορά αλλά αν επαναληφθεί πρέπει να βγάλει κίτρινη. Στις καθυστερήσεις έβαλε γκολ ο Παναιτωλικός με τον Μαρινάκη. Το γκολ έπρεπε να μετρήσει. Την ώρα που γίνεται η πάσα ο Μαρινάκης είναι σε θέση οφσάιντ, όπως ακουμπά την μπάλα ο παίκτης της Λαμίας, κάνει κακό παίξιμο και η μπάλα πάει σε εκείνον από αντίπαλο. Άρα δεν υπάρχει οφσάιντ».