Αναμφισβήτητα είναι το τηλεοπτικό φαινόμενο της χρονιάς, ίσως και των τελευταίων ετών σημειώνοντας σε καθημερινή βάση ποσοστά που θα ζήλευαν οι πάντες.

Κι ενώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα περιμέναμε πως και πως να δούμε το κάθε επεισόδιο, το κάθε αγώνισμα ξεχωριστά έχοντας ταυτιστεί με την μία ή την άλλη πλευρά, οι διαρροές των τελευταίων ημερών έχουν βαλθεί να φέρουν τα πάνω-κάτω εξαγριώνοντας αρκετούς από τους τηλεθεατές, αλλά κάνοντας και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να βγάλει δελτίο τύπου προς τις εταιρείες στοιχημάτων -κι όχι μόνο- διευκρινίζοντας πως τα επεισόδια γυρίζονται κάποιες ημέρες νωρίτερα και πως θα ήταν καλύτερο να μην υπάρχουν τέτοιου είδους επιλογές, παρά μόνο την βραδιά του τελικού, η οποία θα είναι live στα μέσα του καλοκαιριού.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ: 

«Στον ΣΚΑΪ πληροφορηθήκαμε ότι η εκπομπή SURVIVOR, έχει γίνει αντικείμενο στοιχήματος από φορείς διοργάνωσης στοιχηματισμού, που εδρεύουν τόσο εντός της Ελλάδος όσο και εκτός αυτής.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ μεταδίδει αυτήν την σειρά εκπομπών, με χρονική υστέρηση από τη διεξαγωγή των δρώμενων, όπως είναι φυσικό, διότι:

• Ο χώρος διεξαγωγής των δρώμενων απέχει από την Ελλάδα όσο σχεδόν η μισή υδρόγειος,
• Η παραγωγή (λήψη και μοντάζ) λαμβάνει χώρα από την εταιρία παραγωγής στον Αγ. Δομήνικο,
• Η ώρα έναρξης της μετάδοσης εκάστου επεισοδίου λαμβάνει χώρα, με την αναγκαία χρονική υστέρηση σε σχέση με την ώρα μαγνητοσκόπησης.

Κατά συνέπεια το γεγονός και μόνο αυτό, αντικειμενικά καθιστά, ενδεχομένως, επισφαλή την έκβαση οποιουδήποτε στοιχηματισμού, κάτι το οποίο οφείλουμε να επισημάνουμε. Εξαίρεση αποτελεί ο τελικός του Survivor που θα μεταδοθεί ζωντανά το καλοκαίρι.

H ανακοίνωση αυτή απευθύνεται προς το αμιγώς τηλεοπτικό κοινό, προς τους συμμετέχοντες σε οποιονδήποτε στοιχηματισμό, προς τους διοργανώνοντες τα κουπόνια κάθε στοιχήματος και ορίζοντες τις αποδόσεις αλλά και προς κάθε αρμόδια εποπτεύουσα αρχή της Ελλάδος, των λοιπών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Κι αυτή είναι η αρχή αφού οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ ετοιμάζονται να ψάξουν τους πάντες και τα πάντα μέχρι να βρουν ποιοι… κελαηδάνε και προσπαθούν να χαλάσουν αυτό που έχουν καταφέρει να στήσουν τις τελευταίες εβδομάδες.

Επιμέλεια: Παρασκευάς Μάζης