Ύστερα από πρόσκληση, που είχε ο Σύλλογός μας από την Προοδευτική Κίνηση Λάρνακας, πολυπληθής ομάδα συμμετείχε σε αποστολή στην Κύπρο από 12 έως 16 Δεκέμβρη 2019.

Το χορευτικό του Συλλόγου μας παρουσίασε χορούς σε διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.

Στα πλαίσια αυτής της αποστολής, επισκεφτήκαμε πολλά αξιοθέατα της Κύπρου, όπως τον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου της Λάρνακας (όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου), τη Δερύνεια και το Λιοπέτρι, όπου προσκυνήσαμε τον Αχυρώνα, σύμβολο του αγώνα της ΕΟΚΑ. Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στα Φυλακισμένα Μνήματα και την Αρχιεπισκοπή . Τμήμα της αποστολής πέρασε τον έλεγχο και είδε από κιντά ιστορικά μνημεία της κατεχόμενης Λευκωσίας.

Την επόμενη μέρα κατευθυνθήκαμε προς το όρος Τρόοδος και καταλήξαμε στην Μονή Ι. Μ. Παναγίας Κύκκου όπου προσκυνήσαμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ. Τέλος, έγινε επίσκεψη στην πόλη της Λεμεσού (Φράγκικο Κάστρο και παλιά πόλη) και στον Νεολιθικό οικισμό της Χοιροκιτίας (μνημείο της UNESCO).

Οι δράσεις του Συλλόγου συνεχίζονται πάντα με σεβασμό και πίστη στην ελληνική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό.

Εκ του Δ.Σ.