Τάραξε τα νερά της τηλεοπτικής επικαιρότητας ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την απόφασή του να διεκδικήσει την έκτη άδεια Εθνικής εμβέλειας. Ο εφοπλιστής και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού κατέθεσε τα απαιτούμενα έγγραφα στο Ε.Σ.Ρ.

Αμέσως μετά την κατάθεση ενδιαφέροντος από την πλευρά Μαρινάκη, δεκάδες φήμες κυκλοφόρησαν και για έβδομο παίκτη που θα διεκδικούσε και τη δεύτερη «ορφανή» άδεια. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί επίσημο ενδιαφέρον από κάποιο επιχειρηματικό σχήμα.

Σύμφωνα με τη διαδικασία το Ε.Σ.Ρ. θα προκηρύξει τις δύο ορφανές άδειες Εθνικής εμβέλειας.

Ωστόσο όπως αναφέρει το typologies.gr οι πολλές εκκρεμότητες που έχει το συμβούλιο αυτή την περίοδο θα καθυστερήσει τη διαδικασία. Πρέπει να σημειωθεί ότι εφόσον εκδηλώσουν ενδιαφέρον περισσότεροι από δύο τότε θα γίνει δημοπρασία.

Η τιμή εκκίνησης για κάθε άδεια θα είναι τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο ήταν το τίμημα κάθε άδειας στην αρχική διαδικασία αδειοδότησης. Η δημοσίευση της προηγούμενης προκήρυξης έγινε στο τέλος του Νοεμβρίου του 2017 και οι έξι αιτήσεις κατατέθηκαν τον Ιανουάριο του 2018, ενώ η αδειοδότηση των πέντε σταθμών ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

dailymedia.gr