Τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας επισκέφθηκε σήμερα ο Αγρινιώτης υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης. Κατά την επίσκεψη του στην έδρα του Δήμου Ξηρομέρου, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γαλούνη με τον οποίο συζήτησε για τις ανάγκες του Δήμου αλλά και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τα οποία αποτελούν και σημαντική προοπτική για ολόκληρη την Περιφέρεια.

Όπως είναι φυσικό, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα ζητήματα υποδομών.

Η ελλιπής προσβασιμότητα αποτελεί την βασική ανάγκη των πολιτών αλλά και το στοιχείο που μπορεί να δώσει υπεραξία στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Τουρισμός, πρωτογενής τομέας αλλά και το λιμάνι στο Πλατυγιάλι, μόνο με πρόσβαση μπορεί να αποτελέσουν αιχμή του δόρατος για την περιοχή.

Στην συνέχεια, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσω με πολίτες και να συζητήσω μαζί τους για το σχέδιό μου για την επόμενη μέρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κλείνοντας την επίσκεψή του, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Αστακού, όπου ενημερώθηκα από εργαζόμενους αλλά και τον ιατρό-επιμελητή του Κ.Υ κ. Τριανταφυλλάκη για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής στον τομέα της υγείας αλλά και για το έργο των υπηρετούντων στο Κ.Υ.