Αγαπητοί συνάδελφοι, ζούμε σε μια εποχή έντασης στην ευρύτερη περιοχή, αφού παραμονεύουν κίνδυνοι πολεμικών εμπλοκών στη Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο και όλη η περιοχή μας, τα Βαλκάνια, η Μαύρη Θάλασσα είναι «καζάνι που βράζει».

Σε εποχή παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, με ανεργία που βασανίζει σχεδόν όλες τις ελληνικές οικογένειες, με συνεχείς μειώσεις σε μισθούς, ημερομίσθια και συντάξεις, με διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Παρακολουθούμε μπροστά στις εκλογές μια κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα που κυβέρνησαν, ψήφισαν τα μνημόνια, τους αντιλαϊκούς, αντισυνταξιουχικούς νόμους, που τσάκισαν τη ζωή μας, τις συντάξεις μας, την υγεία, τις κοινωνικές παροχές. Η αντιπαράθεση γίνεται με στόχο πιο κόμμα θα κάτσει στην κυβερνητική καρέκλα, για να συνεχισθούν οι ίδιες πολιτικές.

Στόχος τους η παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση, η μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά βοηθήματα και η ολοκληρωτική κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Θεωρούμε ότι οι συνταξιούχοι και οι οικογένειες τους, που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα πρέπει να πέσουν στην παγίδα της πόλωσης, αλλά να κρίνουν τα κόμματα με βάση τις πολιτικές τους και τη στάση που κράτησαν στα δίκαια αιτήματά μας.

Αυτό να είναι το κριτήριο της ψήφου, να καταδικάσουν όλα εκείνα τα κόμματα που έβαλαν το χέρι τους, τόσο απο κυβερνητικές θέσεις ή στήριξαν με την ψήφο τους το τσάκισμα της ζωής μας.

Ταυτόχρονα να στηρίξουν τις δυνάμεις που στάθηκαν δίπλα μας και θα συνεχίσουν να είναι στους νέους αγώνες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Με τους αγώνες μας καταφέραμε να κερδίσουμε τη μη περικοπή των συντάξεων από 01-01-2019, να αποκρούσουμε την μείωση του αφορολόγητου από το 2020, να κερδίσουμε το πενιχρό επίδομα που η κυβέρνηση ονόμασε 13η σύνταξη, την αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας.

Δεν ξεχνάμε, δεν υιοθετούμε την λογική ότι έγινε – έγινε. Θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις με ακόμα μεγαλύτερη ορμή ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρεθεί στο τιμόνι της κυβέρνησης.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
 Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί.
 Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ.
 Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις.
 Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 Ουσιαστικά και άμμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων