Για τους στόχους που έχει θέσει η δημοτική αρχή Ναυπακτίας, σε ότι αφορά τη διοργάνωση της Έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos 2017, που θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 16 Οκτωβρίου στη Ναύπακτο, μίλησε χθες στην διάρκεια της εκπομπή «Προσώπων… Έργα» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑFM 92,8» ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Σύψας.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα: Ο δήμος Ναυπακτίας έκανε πέρσι ένα πείραμα, αποφάσισε να είναι οικοδεσπότης μιας διεθνούς εκθέσεως που να έχει ως αντικείμενο όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ήταν ένα εγχείρημα πρωτοποριακό για την Ελλάδα, δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο ίσως και σε όλη τη μεσοανατολική Μεσόγειο να μαζέψεις όλους τους φορείς, είτε δημόσιους, είτε ιδιωτικούς, οι οποίοι να δράττονται του εναλλακτικού τουρισμού, να ανταλλάξουν απόψεις, να συμμετέχουν σε forum ενημέρωσης και όλα αυτά να περιλαμβάνονται σε ένα τετραήμερο αντάμωμα.

Πέρσι πέτυχε και αποφασίσαμε να την θεσμοθετήσουμε και να την ανδρώσουμε. Συνεχίζουμε λοιπόν φέτος, πολύ πιο δυναμικά να μπούμε σε αυτό το στερέωμα. Τα πράγματα βαίνουν καλώς, υπάρχουν φορείς, δήμοι, περιφέρεια, υπάρχουν be to be συναντήσεις. Ζητούμενο της εκθέσεως είναι ότι θα πρέπει όλοι να μάθουμε αυτό το προϊόν που έχουμε σε πρωτογενή μορφή, να μπορέσουμε να το αμπαλάρουμε να το πουλήσουμε».

NOSTOS EXPO

Το διεθνές σημείο αναφοράς του ειδικού και εναλλακτικού τουρισμού κάθε μορφής, για όλους τους προορισμούς και τους επαγγελματίες του τομέα που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο και τηΝοτιοανατολική Ευρώπη, για την ανάπτυξη, τη συνεργασία και τη δικτύωση όλων όσοι φιλοδοξούν να αξιοποιήσουν τις πιο δυναμικές νέες τάσεις στον τουρισμό.

NOSTOS FORUM

Το διεθνές ετήσιο βήμα επιμόρφωσης, ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τον ειδικό και εναλλακτικό τουρισμό κάθε μορφής, για τους επαγγελματίες, τους προορισμούς, τους φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα, με σκοπό την προώθηση, την εξέλιξη και την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών, ερευνών και τάσεων στους πιο δυναμικούς νέους τομείς τουρισμού, με στόχο τη βιωσιμότητα και την αειφορία.