Την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 8 αμάχων, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Μεταξύ των θυμάτων, δύο σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού ενάντια στην πόλη Καμισλί, μια πόλη ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Κούρδοι, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

 

Ξεκινάει η χερσαία επιχείρηση της Τουρκίας

Την έναρξη χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τούρκοι στρατιώτες και εφεδρικές δυνάμεις σύρων ανταρτών μπήκαν σήμερα στη βορειοανατολική Συρία στο πλαίσιο μιας επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες.

«Οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας και ο Εθνικός Συριακός Στρατός (σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Άγκυρα) άρχισαν τη χερσαία φάση της επιχείρησης», ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη σύρων μαχητών, μπήκαν στη Συρία σε τουλάχιστον τρία σημεία του συνόρου.

Οι επίγειες τουρκικές δυνάμεις κατευθύνονται προς την πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία ελέγχεται από τους Κούρδους, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος μιας ομάδας Σύρων ανταρτών που μετέχουν στην επίθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, naftemporiki.gr, AFP, Anadolu, Reuters