Μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Ιβαν Σαββίδη, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και άλλους καναλάρχες που ενδιαφέρονται επίσημα ή ανεπίσημα για το «θησαυρό» του Mega, σαν να μπαίνει στο παιχνίδι και η Ε.Ρ.Τ. Σε σχετική ερώτηση που του έγινε από τη Real News, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσοςαπάντησε πως «θα το ήθελα πολύ (σ.σ. να αποκτήσει η ΕΡΤ την ταινιοθήκη του Mega), αλλά το τίμημα που ακούω είναι πολύ υψηλό, θα χρειαστεί ενίσχυση για να λάβουμε μέρος».

Η δήλωση αυτή ήρθε λίγες ώρες πριν το λανσάρισμα της ΕΡΤ2 ως (αμιγώς) ψυχαγωγικό κανάλι με σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ σε πρώτη μετάδοση αλλά και από το αρχείο της ΕΡΤ. Σε περίπτωση, λοιπόν, που η δημόσια ραδιοτηλεόραση κάνει δική της την ταινιοθήκη του Mega που χάριζε ακόμα και διψήφια ποσοστά τηλεθέασης στον τηλεοπτικό σταθμό, αλλάζουν πολύ τα πράγματα όπως καταλαβαίνετε.

Μια μοναδική ευκαιρία, ειδικά για την ψυχαγωγική ΕΡΤ2 που σήμερα μετά βιας ξεπερνά το 2% σε τηλεθέαση, για να ανέβει σημαντικά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών, μαζί με τα νέα προγράμματα που εξασφάλισε.

Επιπλέον η Ε.Ρ.Τ. σαν επιχείρηση θα αυξήσει και τα διαφημιστικά έσοδά της, καθώς -ως γνωστόν- το Mega μόνο με την ταινιοθήκη του και τις διαφημίσεις που εκείνη «έφερνε», εξόφλησε το μεγαλύτερο μέρος των χρεών του προς τις τράπεζες.

e-tetradio.gr