937fm
Αρχική » Πολιτική » Ο Θάνος Μωραΐτης για την υπόθεση Novartis και την προανακριτική (Βίντεο)
Ο Θάνος Μωραΐτης για την υπόθεση Novartis και την προανακριτική (Βίντεο)

Ο Θάνος Μωραΐτης για την υπόθεση Novartis και την προανακριτική (Βίντεο)

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άσκησε χθες, 31 Οκτωβρίου 2019, o βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, στην εκπομπή «Kontra News» και τον Γιώργο Μελιγγώνη, σχετικά με το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για το καθεστώς Ασύλου προσφύγων και μεταναστών, για την απαξίωση της Δ.Ε.Η., το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, αλλά και τη στάση τους στην υπόθεση Novartis.

Επεσήμανε πως το προσφυγικό είναι ένα θέμα που ήρθε για να μείνει και πως υπάρχει ανάγκη συνεννόησης από το πολιτικό σύστημα συνολικά. Ωστόσο, όπως δήλωσε, το νομοσχέδιο της Ν.Δ. δεν αποτελεί βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά κι ούτε προετοιμάζει το έδαφος για μία σωστή αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

Τόνισε τη διαφορετική γραμμή που ακολούθησαν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σε σχέση με τον Πρωθυπουργό, συνεχίζοντας να υιοθετούν την προεκλογική ρητορική που «δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία». Πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. ενδιαφέρθηκε να θωπεύσει το ακροδεξιό της ακροατήριο, κι όχι να αποτελέσει μέρος της λύσης, ενώ, με αυτή της την πρακτική, «έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες».

Εν συνεχεία, δήλωσε ότι «αποκαλύπτεται το πρόσωπο της κυβέρνησης», η οποία «προσπάθησε να στήσει μια πλασματική εικόνα για τη Δ.Ε.Η.» αναφορικά με τα χρέη της, με σκοπό να την απαξιώσει. «Η επιβολή τριτοκοσμικών συμβάσεων για τους εργαζομένους» υπάγεται στο σκληρό πυρήνα της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της Ν.Δ., η οποία «δεν αντιλαμβάνεται το στρατηγικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Δ.Ε.Η. στο μέλλον».

«Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο μας γυρίζει πίσω», είπε στη συνέχεια ο κ. Μωραΐτης, συμπληρώνοντας πως η Ν.Δ. «δεν κατάφερε, με ένα νομοσχέδιο που ήταν μεγάλη ευκαιρία, να δώσει όραμα για το νέο παραγωγικό μοντέλο και να δώσει ελπίδα» στις μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που «πλήρωσαν όσο κανείς άλλος αυτό το μάρμαρο της κρίσης».

Σχετικά με τις ραγδαίες εξελίξεις στην Προανακριτική για την υπόθεση της Novartis, δήλωσε πως πρόκειται για ένα «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», πως «δεν περίμενε ότι η Ν.Δ. θα έφτανε σε αυτό το σημείο», αλλά και πως το σκάνδαλο είναι, όχι μόνο «υπαρκτό», αλλά κι «ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης», το οποίο «δε θα έπρεπε να συγκαλύψει κανένας κι ο ελληνικός λαός ξέρει και το συζητάει για το μέγεθός του». Συμπλήρωσε πως «όλη η ιστορία που στήνει η Ν.Δ. αυτήν τη στιγμή, έχει σκοπό να εκφοβίσει τους εισαγγελικούς λειτουργούς και τους μάρτυρες, αλλά και να παρουσιάσει έναν ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τίποτα και δεν έχει να πει κάτι καινούριο».

Τέλος, χαρακτήρισε «τραγική» την εξαίρεση των κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου, ενώ τόνισε το θεσμικό τρόπο με τον οποίο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επιδιώκει τη διαλεύκανση του σκανδάλου, που είναι πρόδηλος, τόσο από την επιστολή του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς τον Πρόεδρο της Βουλής, όσο και από τη συνολική εμπιστοσύνη του κόμματος στην ελληνική Δικαιοσύνη.