Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης Δ.Ε.Θ., ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης διευκρίνισε ότι η παράταξή του θα κατέβει αυτόνομα στις επόμενες εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε τον λόγο για τον οποίο το Ποτάμι αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν ήταν λάθος η ιδέα που οδήγησε στο ΚΙΝΑΛ. Ήταν λάθος η εκτίμησή μου ότι μπορούσαμε να συνυπάρξουμε όσοι δηλώνουμε εχθροί του λαϊκισμού & του συντηρητισμού. Τα σχέδια κάποιων ήταν άλλα: ήθελαν να στήσουν παλιά εικονίσματα και να επιστρέψουν σε λύσεις του παρελθόντος» και επεσήμανε: «Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις επόμενες εκλογές. Στον νικητή των εκλογών θα παρουσιαστούμε με συγκεκριμένες πατριωτικές (και όχι κομματικές) θέσεις. Αν ο νικητής στηρίξει τις θέσεις αυτές εμείς θα είμαστε εκεί είτε για ψήφο εμπιστοσύνης είτε για συμμετοχή«.

Όπως διευκρίνισε: «Όποιο στέλεχος διαφωνεί με την αυτόνομη πορεία μας μπορεί να το θέσει στο επικείμενο συνέδριό μας και να πάρει την απάντηση του συνόλου των μελών«.

real.gr