Θρήνος στον κόσμο της μόδας: Πέθανε η Σοφία Κοκοσαλάκη

Μέσα από τα social media έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της

Στη θλίψη βύθισε τον κόσμο της μόδας η είδηση πως η διάσημη Ελληνίδας σχεδιάστρια, Σοφίας Κοκοσαλάκη «έφυγε» σε ηλικία μόλις 47 ετών.

«Το αστέρι μας, η διάσημη σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη, πέταξε στους ουρανούς! Απογειώθηκε, δεν την χωρούσε πια τούτος ο τόπος» έγραψε στο facebook η Φέφη Παπαλάμπρου.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο. Αρχικά, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου (Central Saint Martins College of Art and Design) του Λονδίνου από όπου αποφοίτησε το 1998.

Είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας ενώ ήδη δημιουργίες της πωλούνταν καταστήματα μόδας της Ελλάδας. Το 1999 παρουσίασε την πρώτη της συλλογή για άντρες και γυναίκες. Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE, και την ίδια χρονιά της ανατέθηκε ο σχεδιασμός των κοστουμιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το 2004 κέρδισε το βραβείο New Generation Designer. Tα ρούχα της Σοφίας Κοκοσαλάκη χαρακτηρίζονταν από το διεθνή κυρίως τύπο ως βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σε συνδυασμό με σύγχρονη στοιχεία αλλά ταυτόχρονα διατηρούν ένα διαχρονικό στιλ αντίθετα με τις εφήμερες προσταγές της μόδας. Τα υλικά που χρησιμοποιούσε ήταν υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ράβονταν χειρωνακτικά.

newsit.gr