Ενρίκο Μπουζάνι, ετών 15. Νίκος Τριαλλώνας, ετών 15. Χρήστος Μερτάι, ετών 15. Τρία μικρά παιδιά, που χάθηκαν στην άσφαλτο. Τρία αγόρια που θέλησαν να κάνουν ό,τι και πολλοί άλλοι συνομήλικοί τους: μια κοπάνα από το σχολείο. Όμως σε μια στροφή του δρόμου από την Κυπαρισσία προς τα Φιλιατρά άφησαν την τελευταία τους πνοή. Μέσα στο αυτοκίνητο που ανήκε στον πατέρα του ενός και το οποίο είχαν πάρει κρυφά. Ένα τροχαίο που βύθισε σε βαρύ πένθος μια ολόκληρη πόλη.

Η Κυπαρισσία έχει βυθιστεί στο πένθος για το χαμό των τριών αγοριών. Σήμερα, στις 14:30, θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 15χρονος Νίκος Τριαλλώνας.

Το πρωί της Δευτέρας (19.11.2018) τα τρία αγόρια πήγαν κανονικά στο σχολείο. Μετά την πρώτη ώρα, όμως, αποφάσισαν να φύγουν. Να κάνουν κοπάνα. Μαζί τους επρόκειτο να πάει κι άλλος ένας φίλος και συμμαθητής τους. Θα ήταν κι εκείνος στο μοιραίο αυτοκίνητο αν, την τελευταία στιγμή, δεν αποφάσιζε να μην ακολουθήσει τους φίλους του γιατί είχε πολλές απουσίες.

Ο Νίκος Τριαλλώνας και ο Χρήστος Μερτάι σκοτώθηκαν ακαριαία όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ενρίκο Μπουζάνι ξέφυγε, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, από την πορεία του, σε μια στροφή του δρόμου (στην εθνική οδό Πύργου – Μεθώνης, στο ύψος της Τερψιθέας) από την Κυπαρισσία προς τα Φιλιατρά. Συγκρούστηκαν με βαν που οδηγούσε ένας 48χρονος Ρουμάνος και το οποίο κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Τα αυτοκίνητα έγιναν άμορφη μάζα.

Ακαριαία έχασαν τη ζωή τους ο Νίκος Τριαλλώνας και ο Χρήστος Μερτάι, ενώ ο φίλος τους Ενρίκο Μπουζάνι τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου το απόγευμα της Δευτέρας άφησε την τελευταία του πνοή.

Ενρίκο Μπουζάνι
Νίκος Τριαλλώνας
Χρήστος Μερτάι

Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο την πρώτη ώρα. Φοιτούσαν και οι τρεις στο ΕΠΑΛ της περιοχής. «Έφυγαν τη δεύτερη ώρα από το σχολείο και οδηγώντας ο ένας από τους τρεις το αυτοκίνητο του πατέρα του, στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών, στο ύψος της Τερψιθέας, λόγω υπερβολικής ταχύτητας μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τα δυο επί τόπου και το τρίτο στο νοσοκομείο», λέει στο newsit.gr ο Δημήτρης Δράκος, διευθυντής του σχολείου.

Περιγράφει πως όταν τη δεύτερη ώρα οι καθηγητές πήραν απουσίες, τότε κατάλαβαν ότι τα τρία αγόρια είχαν φύγει. Σε μια μικρή πόλη όπως η Κυπαρισσία, τα νέα μαθαίνονται γρήγορα. «Καθηγητές, ο σύλλογός μας, εγώ και τα παιδιά είμαστε όλοι σε βαρύ πένθος», τόνισε ο κ. Δράκος.

newsit.gr