Πρεμιέρα έκανε το απόγευμα της Τετάρτης το νέο πρόγραμμα του Open TV. Η αρχή έγινε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Έλλη Στάη. Η πολύπειρη δημοσιογράφος αφού έπεσαν οι τίτλοι αρχής καλωσόρισε τους τηλεθεατές.

Το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη άλλαξε τελείως χαρακτήρα και αποκτά πλούσιο πρόγραμμα τόσο στην ψυχαγωγία όσο και την ενημέρωση. Στόχος δεν είναι άλλος από την κορυφή στους πίνακες τηλεθέασης.

Το βράδυ της Τετάρτης μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έκαναν πρεμιέρα η εκπομπή «Κουζίνα για δύο» και οι σειρές «Πρίγκιπας της φωτιάς» και «Ου Φονεύσεις».

Κατάφερε όμως να κερδίσει τους τηλεθεατές τις πρώτες ώρες προβολής του; Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB από τις 19:00 το απόγευμα οπότε και έκανε πρεμιέρα μέχρι και τα μεσάνυχτα σημείωσε 8% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 9,6% στο δυναμικό κοινό.

Ειδικότερα το πρώτο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Έλλη Στάη σημείωσε 11,4% στο γενικό σύνολο και 13,2% στο δυναμικό κοινό. Μένει να δούμε που θα κινηθούν τα νούμερα τις επόμενες μέρες οπότε και θα υπάρχει πλήρης εικόνα του νέου προγράμματος.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen την υψηλότερη τηλεθέαση σημείωσε η αμερικάνικη αστυνομική σειρά «Criminal Minds» με 21,1% μέσο όρο στο γενικό σύνολο και 20,1% στο δυναμικό κοινό που προβλήθηκε… beyond του βασικού καινούργιου προγράμματος του σταθμού, μετά τη μία το ξημέρωμα.

Φαίνεται λοιπόν –κι είναι λογικό- περισσότεροι τηλεθεατές να επιλέξουν «beyond tv» την αμερικάνικη σειρά κι όχι πχ τον κάκιστο… κλώνο «Κουζίνα για δύο». Βέβαια τα στελέχη του σταθμού πρέπει να έχουν υπομονή για το «χτίσιμο» αρκεί επιλογές τους να μην εξαντλήσουν την υπομονή των τηλεθεατών με προγράμματα που είναι μόνο για… δύο… τοις εκατό…!

dailymedia.gr  – Γρηγόρης Μελάς – newsit.gr