Η Τουρκία ξεκίνησε να βομβαρδίζει στόχους του YPG στη βόρεια Συρία, ανατολικά του Ευφράτη ενώ και ο τουρκικός Στρατός με βολές πυροβολικού κτυπά από τις πρώτες βραδινές ώρες συγκεντρώσεις δυνάμεων και βάσεις των Κούρδων.

Η εικόνα είναι ότι τα κτυπήματα αποτελούν προοίμιο της εισβολής.

Μαχητικά F-16 και Μοίρες αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina, αλλά και με παλαιότερα Α/Κ πυροβόλα Μ55Τ των 155 χλστ. και Μ110Α3 των 203 χλστ. καθοδηγούμενες από ομάδες ειδικών δυνάμεων με καταδείκτες λέιζερ, προσβάλλουν συγκεκριμένους στόχους, όπως αποθήκες πυρομαχικών και κουρδικά κέντρα διοίκησης στο πέρασμα Semelka κοντά στα σύνορα με Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική Αεροπορία κατέστρεψε δύο γέφυρες οι οποίες βρίσκονται στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ.

Από την πλευρά του το SDF αρνείται ότι υπήρξαν πλήγματα κατά των δυνάμεών του στην βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό EHA πάντως το SDF υποτίθεται ότι επιβεβαίωσε πως η τουρκική Αεροπορία κατέστρεψε αποθήκη με αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Τέσσερις μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες και μια Τ/Θ Ταξιαρχία, όπως και μία Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων «ζέσταιναν» ήδη μηχανές αργά το απόγευμα:

Παράλληλα το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι απέκοψε κάθε επικοινωνία και παροχή πληροφοριών προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το κοινό κέντρο επιχειρήσεων στην Συρία.

Οι Τούρκοι όπως υποστηρίζουν βομβάρδισαν ένα κομβόι οχημάτων του YPG που μετέφερε ενισχύσεις στις κουρδικές δυνάμεις.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι έκανε επιδρομή στην περιοχή Γκάρα, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και εξουδετερώθηκαν τρεις ένοπλοι του PKK.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Daily Sabah, το πυροβολικό της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Αλ-Μαλικίγια της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το πυροβολικό βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων του YPG.

pronews.gr