Η πρόταση, το ενδιαφέρον και το σενάριο για την εξαγορά της εταιρείας που ελέγχει την τηλεόραση της Nova.

Κινητικότητα υπάρχει στον επιχειρηματικό κόσμο, μιας και ένας μεγάλος όμιλος ενδέχεται να αλλάξει χέρια μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ο λόγος για τον όμιλο Forthnet, που φυσικά ελέγχει την τηλεόραση της Nova.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ο έλεγχος δραστηριότητας του Ομίλου έχει περάσει στις τράπεζες που τον έχουν δανειοδοτήσει, με αποτέλεσμα να αναζητείται αγοραστής που θα καλύψει τα ανοίγματα που έχουν δημιουργηθεί.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, φαίνεται πως η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ομίλου βρίσκεται στην τελική του ευθεία με τους υποψηφίους να είναι τρεις

Οι πρώτοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ήταν η κοινοπραξία της εταιρίας Black Stone και του Ομίλου ΑΝΤ1, οι οποίοι έπρεπε να καταθέσουν πρόταση μέχρι και τις 5 Αυγούστου, κάτι που δεν συνέβη. Καλά πληροφορημένοι κύκλοι πάντως ισχυρίζονται πως σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από τη συγκεκριμένη κοινοπραξία.

Την ίδια στιγμή, κυκλοφορεί το σενάριο εμπλοκής γνωστού επιχειρηματία που εμπλέκεται με ΜΜΕ και είναι μεγαλομέτοχος σε μεγάλη ΠΑΕ.

Στο συγκεκριμένο σενάριο, ο γνωστός επιχειρηματίας διατηρεί άριστες σχέσεις με την τράπεζα-leader του δανεισμού του ομίλου και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που γίνονται μπορεί να πάρει υπό τον έλεγχό του την κατάσταση πληρώνοντας το ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Νούμερο πολύ μικρότερο από αυτό που συζητιόταν όταν ενδιαφέρθηκε η Vodafone πριν από περίπου έναν χρόνο.

Ωστόσο, υπάρχει και τρίτος ενδιαφερόμενος αγοραστής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και θέλει να μπει δυνατά στο παιχνίδι της εξαγοράς της Forthnet.

Μέχρι στιγμής προσπαθεί να ζυγίσει καταστάσεις, να δει τους συσχετισμούς που δημιουργούνται και στο τέλος να κάνει την τελική του κίνηση…

dailymedia.gr