Με καθαρή θέση για δύο μείζονα ζητήματα μπαίνει στο 2020 ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δεν συναινεί σε αλλαγή του εκλογικού νόμου και επιμένει στον Προκόπη Παυλόπουλο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Η φράση «η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει» συμπυκνώνει την στάση που προτίθεται να κρατήσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο θέμα της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση αλλαγής του εκλογικού νόμου. Η νέα χρονιά βρίσκει την αξιωματική αντιπολίτευση κατασταλαγμένη απέναντι σε δύο μείζονα θέματα που θα απασχολήσουν την πολιτική ζωή τους επόμενους μήνες: Την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Και συγχρόνως τον Αλέξη Τσίπρα απολύτως αποφασισμένο να επιμείνει στην γραμμή που έχει αποφασίσει το κόμμα του θεωρώντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδίδεται σε τακτικισμούς που αποσκοπούν πρωτίστως σε μικροκομματικά οφέλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει καταστήσει σαφές στους συνεργάτες του αλλά και στα κομματικά του στελέχη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συναινέσει στην κατάργηση της απλής αναλογικής που ψήφισε ως γνωστόν η κυβέρνησή του τον Ιούλιο του 2016 και μάλιστα χωρίς την στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οποιονδήποτε εκλογικό νόμο κι αν παρουσιάσει το Μέγαρο Μαξίμου του επόμενο διάστημα αυτός δεν θα γίνει δεκτός από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην βάση της άποψής του ότι η απλή αναλογική είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει μία νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στα κόμματα, το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες.

ethnos.gr