Στη ανάγκη να εξαχθούν τα απαραίτητα και χρήσιμα συμπεράσματα από την κρίση ώστε να ‘’βγούμε σε ένα ξέφωτο αναδημιουργίας και αναγέννησης’’ σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, επεσήμανε στη συνέντευξή του, στην εκπομπή ‘’ΠΡΟΣΩΠΩΝ… ΕΡΓΑ’’ του Σωκράτη Τσόμπου στον ‘’Δυτικά FM 92.8’’ ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Βαρεμένος.

Στη συνέντευξη ο κ. Βαρεμένος απάντησε σε σειρά ερωτήσεων που απασχολούν την τοπική κοινωνία ενώ κατέθεσε και την άποψή του για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα είναι φυσικός σύμμαχος των Σκοπίων.

Ο κ. Βαρεμένος δεν απέφυγε να απαντήσει για τα όσα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες και την αποκατάσταση των υποδομών ενώ μιλώντας για την αξία και τη σημασία του Κυβερνητικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδος υπογράμμισε ότι υπάρχουν ήδη ‘’διασφαλισμένες λύσεις’’ για την Αιτωλοακαρνανία οι οποίες και θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό.

Τέλος, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Συνέντευξη στον Σωκράτη Τσόμπο

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Υπάρχουν ήδη διασφαλίσεις για ορισμένα θέματα. Δεν θέλω να προκαταλάβω την ομιλία του Πρωθυπουργού. Το συνέδριο αφορά την αντιμετώπιση άμεσων θεμάτων αναπτυξιακής προοπτικής για την πατρίδα μας, όμως είναι και ένα συνέδριο που πρέπει να βάζει τα θεμέλια και μιας αναπτυξιακής προοπτικής, με τη συνεργασία όλων των φορέων και τη συμβολή τους. Δεν πρέπει να υποτιμούμε την συμβολή των φορέων που θα πάρουν μέρος και να προεξοφλούμε τη διάσταση που θα έχει το συνέδριο, διότι μπορούν πράγματι οι φορείς, στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας να προτάξουν ορισμένες προτάσεις ή αν θέλετε και μελέτες ακόμη, προκειμένου να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο που θα δίνει μια προοπτική για τη χώρα μας. Εγώ πιστεύω ότι γίνονται βήματα και θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερα βήματα. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ανήκουν στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναγνωρίζουν ότι για πρώτη φορά ορισμένα λιμνάζοντα νερά πάνε  να ταραχθούν. Βέβαια μας συγκλόνισε και η ίδια η κρίση. Αν δεν βγάλουμε τα απαραίτητα συμπεράσματα από την κρίση που ενέσκηψε στη χώρα, δεν πρόκειται να βγούμε ουσιαστικά σε ένα ξέφωτο αναδημιουργίας και εθνικής αναγέννησης.

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ

Το Σκοπιανό είναι πρόβλημα που κληροδοτήθηκε στη χώρα. Όσοι ζήσαμε από κοντά τα γεγονότα του ’90, η χώρα έμεινε με το βάρος ενός προβλήματος το οποίο της δημιούργησε τεράστιες δυσκολίες. Η εξωτερική μας πολιτική δεν πρέπει να γυρίζει γύρω από έναν άξονα, ο οποίος δεν έχει σχέση με την σημερινή πραγματικότητα και τις ανάγκες της χώρας. Εγώ θεωρώ ότι πολλά πράγματα στην εξωτερική πολιτική είναι θέμα timing. Το timing τώρα, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα μετά την αλλαγή ηγεσίας στα Σκόπια και την απομάκρυνση του έξαλλου εθνικιστή Γκρουέφσκι ο οποίος είχε γεμίσει τα Σκόπια με διάφορα κακόγουστα αγάλματα, προκειμένου να καβαλάει το άλογο του εθνικισμού και να κερδίζει κάθε φορά τις εκλογές. Η απομάκρυνσή του από την εξουσία είναι σημαντικό γεγονός, δεν ξέρω πόσο έτοιμη είναι η ηγεσία των Σκοπίων να κάνει το βήμα, εκείνο που απαιτείται προκειμένου να υπάρξει λύση, αλλά πιέζεται από την ίδια την ανάγκη που έχει η χώρα αυτή, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η ίδια μεταξύ δύο πόλων που την πιέζουν και δεν είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι φυσικός σύμμαχος των Σκοπίων. Υπάρχει η Βουλγαρία και η Αλβανία, η οποία είναι μια μεγάλη μειονότητα εκεί και οι οποίοι τώρα μετέχουν στην κυβέρνηση. Δεν έχουμε λόγο εμείς να αμφισβητούμε την ύπαρξή τους. Για μας μπορεί να είναι μια καλή γέφυρα στα πλαίσια μιας εξωστρεφούς εξωτερικής πολιτικής, πολυδιάστατης, να αναδείξει τη χώρα και παράγοντας σταθερότητας, όχι μιζέριας και εσωστρέφειας, με επωφελείς συνέπειες σε πολλά επίπεδα.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Έχω πει πως πρέπει με κάθε τρόπο πρέπει να προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Μέχρι στιγμής μόνο ένας συμπατριώτης μας με έχει πλησιάσει για ένα θέμα ενός δανείου 305.000 ευρώ και μου είχε ζητήσει αν μπορώ να βοηθήσω να υπάρξει μια συμφωνία με την τράπεζα προκειμένου να μην εκπλειστηριαστεί το ακίνητο. Εμείς έχουμε πει ως Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί ο πιο απτός τρόπος που να διασφαλίζει την λαϊκή πρώτη κατοικία. Γι’ αυτή που πρέπει να διασφαλιστεί και θεωρώ θα διασφαλιστεί.