«Βαρκαρόλα» χωρίς βαρκάδα στην Πάλαιρο

Ο κορωνοϊός και τα μέτρα κατά του συνοστισμού που κάνουν ακόμα πιο θερμό αυτό το καλοκαίρι είναι η αιτία να πραγματοποιηθεί στη Βόνιτσα η «Βαρκαρόλα»  θα γίνει χωρίς βαρκάδα.

Στο πλαίσιο  συμμόρφωσης με βάση τα νέα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού, ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας τροποποιεί τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Βαρκαρόλας Παλαίρου και Βόνιτσας οι οποίες θα διεξαχθούν χωρίς τις βάρκες και την κανταδόρικη μουσική εντός της θάλασσας.

Για το λόγο αυτό στις 5 Αυγούστου στην Πάλαιρο θα πραγματοποιηθεί μόνο η μουσική βραδιά με τις Fortissimo στην παραλία Παλαίρου και στις 6 Αυγούστου στη Βόνιτσα στο Φάρο θα πραγματοποιηθεί μόνο η μουσική βραδιά με το Βασίλη Κονίδα και την Ειρήνη Λώλου προς αποφυγή συνωστισμού.

Επίσης δεν θα υπάρχουν στημένα τραπεζοκαθίσματα στο χώρο εκδηλώσεων. Η ορχήστρες θα στηθούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο κόσμος να μπορεί να παρακολουθεί από τα καταστήματα εστίασης και από τα παγκάκια των παραλιών τις μουσικές βραδιές.

«Είναι ατομική ευθύνη» του καθενός μας να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας ώστε να διατηρήσουμε τον τόπο μας, τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους υγιείς απέναντι στη νέα πανδημία του κορονοϊού. Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει  αλλάξει  την  καθημερινότητα  μας αλλά δεν μπορεί να αλλάξει την δίψα για πολιτισμό και διασκέδαση. Πρέπει όλοι όμως να συμμορφωθούμε με τις νέες καταστάσεις και να προσαρμόσουμε την διασκέδαση μας και τις πολιτιστικές δράσεις σύμφωνα με τις οδηγίες για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού», αναφέρει το δελτίο τύπου που εκδόθηκε.