Τη Δευτέρα η απολογία του – Δήλωνε ότι μπορεί να γιατρέψει τον καρκίνο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του μαϊμού …ογκολόγου, ο οποίος συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

Μάλιστα, ως συνεργός του «γιατρού» φέρεται να είναι η σύζυγός του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, όπως και δυο ακόμη γιατροί. Ωστόσο, ο ρόλος των δυο τελευταίων ερευνάται ακόμη καθώς σύμφωνα με δικαστικές πηγές είναι πιθανόν και αυτοί να έχουν εξαπατηθεί. Ο μαϊμού οικολόγος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης οδηγήθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί. Ζήτησε όμως και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα. Μάλιστα, αναμένεται άμεσα εισαγγελική διάταξη γνωστοποίησης των στοιχείων του.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο συλληφθείς δήλωνε ότι ονομάζεται Νίκος Κοντός, και υποστήριζε ότι μπορεί να γιατρέψει ανίατες ασθένειες κυρίως καρκίνο. Σε βάρος του ωστόσο είχαν καταθέσει μηνύσεις και είχαν γίνει καταγγελίες από τους γονείς των δύο παιδιών που πέθαναν. Ο συλληφθείς τους είχε πείσει να σταματήσουν τις θεραπείες που ελάμβαναν τα παιδιά τους και μάλιστα κατάφερε να τους αποσπάσει 53.000 ευρώ. Υποστήριζε ότι είναι ογκολόγος, ειδικός χειρουργός με πτυχία και σπουδές σε Αμερική και Ελβετία. Επιπλέον εμφανιζόταν πολύ θρήσκος και είχε σχέσεις με την εκκλησία ενώ πήγαινε συχνά Άγιο Όρος.

Ωστόσο, οι αρχές δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν αφού δεν είχαν το πραγματικό του όνομα. Όμως ένας γιατρός από τον οποίο ζήτησε να μπει μαζί του στο χειρουργείο, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά με το συγκεκριμένο άτομα, όταν είδε πως δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια του πριν το χειρουργείο.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι την έρευνα για την απίστευτη αυτή υπόθεση επόπτευε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

https://www.protothema.gr/