Ο Δήμος  Αγρινίου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο και οι Εκδόσεις Γαβριηλίδης το απόγευμα της Δευτέρας (10 Ιουνίου 2019), στο κτήριο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Aγρινίου παρουσίασαν στο κοινό της πόλεως του Αγρινίου το Λεύκωμα των εκδόσεων  Γαβριηλίδη με τίτλο:  «Βασίλης  Παπασάικας  – Σχέδια».

Την παρουσίαση προλόγισαν η Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής, ενώ ο Βασίλης Παπασάικας μίλησε για το βιβλίο και την εν γένει οργάνωσή του καθώς και για το Σχέδιο και την λειτουργία του ως συνιστώσης  των εικαστικών τεχνών.

Με την έκδοση του Λευκώματος αυτού επιχειρείται μια επιλεκτικά απολογιστική καταγραφή του σχεδιαστικού έργου του γνωστού γλύπτη, καθώς τούτο καλύπτει ολόκληρο το φάσμα της περί το σχέδιο δραστηριότητός του, αρχίζει δηλαδή με σχέδια από την ηλικία του των δεκαπέντε ετών και τελειώνει με κάποια που έγιναν μέσα στο 2018.

Για την επιλογή των σχεδίων χρησιμοποιήθηκαν τριών ειδών κριτήρια, πρώτον αυτό της χρονολογικής κατατάξεως, δεύτερον της τεχνοτροπικής, κατάδειξη  δηλαδή διαφόρων τρόπων σχεδιάσεως  και πειραματισμών και τρίτον το θεματολογικόν, κατάταξη δηλαδή των έργων με κριτήριο το θέμα που εικονίζεται.