Ο Βασίλης Σώζος, Αντιδήμαρχος στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Απόστολου Κατσιφάρα, «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», μιλά σήμερα στο AgrinioTimes.gr.

-Ποια ήταν τα κίνητρά σας να ασχοληθείτε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Πεπεισμένος ότι όλοι οι πολίτες και ιδιαιτέρως οι νέοι πρέπει να ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου τους και κατανοώντας τον πολύ σημαντικό ρόλο της περιφέρειας στην καθημερινότητά τους αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά και σε αυτές τις εκλογές, , ώστε να εκπροσωπώ τους συμπολίτες μου και να συμβάλω, με όλες μου τις δυνάμεις, στις αποφάσεις που λαμβάνονται υπέρ των θετικών και εποικοδομητικών έργων που υλοποιούνται για την βελτίωση της καθημερινότητας μας.

-Ο προσωπικός σας στόχος ποιος είναι; Ο προσωπικός μου στόχος όπως και κατά την διάρκεια της προηγούμενης θητείας μου στον δήμο Βόνιτσας είναι πολύ μακρινός. Είναι ένα όραμα για την περιοχή μας που μέσα από την ανάδειξη των προβλημάτων, την δημιουργία λύσεων αλλά ταυτόχρονα αξιοποιώντας τις δυνατότητες της φέρνοντας νέες ιδέες για την ανάπτυξη της, να συνεχίσω να συμβάλω στην βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μου.

-Για ποιο λόγο επιλέξατε να κατεβείτε υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο»; Ο συνδυασμός του κ. Κατσιφάρα στον οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω, προτείνει μία προοδευτική και δημοκρατική πολιτική που συμβάλλει και προωθεί την βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση, την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την αλληλεγγύη.
Προωθεί επίσης ένα ευχάριστο περιβάλλον διαβίωσης, με καθαρότερους και πράσινους δημόσιους χώρους, με πολιτική για τις μετακινήσεις και τον σεβασμό όλων των πολιτών και γενικότερα έχει σαν βασικό άξονα το άνοιγμα «νέων δρόμων» προς την Ανάπτυξη.

-Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις σας για την ανάπτυξη του τόπου σας; Βασικός πυλώνας του σχεδίου για την ανάπτυξη του τόπου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλους τους τομείς.
Ένας επίσης βασικός στόχος είναι η κεντρική συντήρηση και ανάπτυξη των Τ.Ο.Ε.Β (Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων) καθώς η εποπτεία τους πλέον θα ανήκει στην δικαιοδοσία των περιφερειών.
Η ανάπλαση και η περαιτέρω τουριστική προβολή και αξιοποίηση της λίμνης  Τριχωνίδας αλλά και των υπόλοιπων μνημείων γύρω από αυτή θα αποτελέσει σίγουρα σημαντικό μέρος του προγράμματος μας για την ανάπτυξη της περιοχής!!
Η αξιοποίηση του μεγαλύτερου αεροδρομίου στην Δυτική Ελλάδα για την μεγαλύτερη προβολή και ενίσχυση τουριστικής ζώνης από το Άκτιο έως τον Αστακό.
Και σίγουρα η περιοχή του Αμβρακικού η οποία παρουσιάζει επίσης τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης δεν θα μπορούσε να λείπει από τις σκέψεις μας. Ο Αμβρακικός είναι ένας από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους στην Ελλάδα προστατευόμενος από την συνθήκη Ramsar. Η ανάπτυξη του Αμβρακικού, της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας λαμβάνοντας υπόψιν τον ρόλο του περιβάλλοντος ως κύριο αναπτυξιακό συντελεστή θα αποτελέσει σίγουρα άλλη μια προτεραιότητα μας.

Σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα τι σας λένε οι πολίτες που έρχεστε σε επαφή; Μια πολύ κοινή απάντηση είναι «εντάξει μωρέ όλοι είναι ίδιοι». Να ξεκαθαρίσω κάτι. Το “όλοι ίδιοι είναι”, αποτελεί μια εύκολη απάντηση, στην ερώτηση “με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις”; Προφανώς δεν είναι ίδιοι όλοι. Απογοήτευση υπάρχει από τον κόσμο. Θα πρόσθετα και αγωνία για την επόμενη μέρα. Ποιος, άλλωστε, δεν έχει;
Όσοι λοιπόν με γνωρίζουν και ξέρουν τα κίνητρά μου, στηρίζουν την επιλογή μου. Από την άλλη βέβαια, δεν λείπουν και οι καχύποπτοι. Εκείνοι για τους οποίους πρέπει να δώσουμε αγώνα και να τους πείσουμε πως δεν ζητιανεύουμε τη ψήφο τους στο βωμό της αυτοπροβολής, αλλά είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε ελεύθερό χρόνο δικό μας και να παλέψουμε για την περιφέρεια μας. Ο λαός τώρα έχει το πάνω χέρι και ορθά απολογούμαστε σ’ αυτόν για τις προθέσεις μας.

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Σώζος γεννήθηκε στις 03/09/1979 και κατοικεί στην Βόνιτσα, είναι διπλωματούχος των Ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές 2010 και αντιδήμαρχος στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας στις προηγούμενες εκλογές του 2014. Διατηρεί επιχειρηματική δράση τα τελευταία 20 χρόνια και στηρίζει το πεδίο της εστίασης, του τουρισμού και τον πρωτογενή τομέα,καθώς επίσης είναι διευθύνων σύμβουλος της Κυπριακής εταιρίας Gladio holdings που δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης ξενοδοχειακών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.