Ο Βασίλης Βλάχος, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Καζαντζή, «Ο τόπος μας αξίζει #pame.mprosta», μιλά σήμερα στο AgrinioTimes.gr.

-Ποια ήταν τα κίνητρά σας για να ασχοληθείτε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον δήμο Αγρινίου τα τελευταία 5-6 χρόνια και η οικογένειά μου από το 1981. Είμαστε μέσα στην πόλη και βλέπουμε καθημερινά πολλά πράγματα. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα οι νέοι άνθρωποι της πόλης να βγουν μπροστά και να αποκτήσουν τον ρόλο που τους αρμόζει, σε μία συλλογική προσπάθεια για την αλλαγή της πόλης μας, η οποία παρακμάζει μέρα με την μέρα.

-Ο προσωπικός σας στόχος ποιος είναι; Όταν παίρνεις την απόφαση να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν προσωπικοί στόχοι, παρά μόνο η προσφορά για τον κοινό στόχο που είναι η οικονομική και πολιτιστική ανάταση του τόπου.

-Για ποιον λόγο επιλέξατε να κατεβείτε υποψήφιος με τον συνδυασμό «Ο τόπος μας αξίζει #pame.mprosta»; Διότι είναι ένας συνδυασμός που ξεκίνησε από το μηδέν, ο οποίος είναι τελείως «ακομμάτιστος». Ο Νίκος Καζαντζής, που ηγείται του συνδυασμού, είναι ένας δυναμικός άνθρωπος, αυτοδιοικητικός για πολλά χρόνια. Πραγματικά, αν κάποιος αξίζει να είναι δήμαρχος Αγρινίου, αυτός είναι ο Νίκος Κατζαντζής.

-Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις σας για την ανάπτυξη του τόπου σας; Στις προεκλογικές περιόδους παρατηρούμε το φαινόμενο της προβολής των οραμάτων και των προτάσεων των υποψηφίων. Αυτό που βλέπουμε και σε αυτήν την προεκλογική περίοδο είναι πολλές μεγαλεπήβολες προτάσεις και υποσχέσεις. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης και των πολλών και μεγάλων προβλημάτων που απορρέουν από αυτήν. Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε ζητήματα που μπορούν να υλοποιηθούν εύκολα, αρκεί βέβαια να υπάρχει θέληση. Για να γίνω μάλιστα πιο συγκεκριμένος, σας παραθέτω τρεις εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές και καθοριστικές κινήσεις (όχι προτάσεις) που μπορούν να ωφελήσουν άμεσα τον τόπο μας, και κατ΄ επέκταση την μετέπειτα πορεία του, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

• Οργάνωση των δομών λειτουργίας του Δήμου Αγρινίου, με στόχο την Σωστή λειτουργία του Δήμου ως οργανισμό.
• Να διασφαλίσουμε στους Πολίτες την Καθημερινότητα που οφείλει ένας Δήμος να προσφέρει (φωτισμός – πεζοδρόμια – ασφάλεια – πράσινο – δρόμοι – καθαριότητα).
• Ανοιχτός διάλογος, με την συμμετοχή Φορέων και Πολιτών, για την Δημιουργία Μακροπρόθεσμου Στρατηγικού Οικονομικού Σχεδιασμού του Δήμου Αγρινίου (ο οποίος θα υιοθετείται από όλες τις επόμενες Δημοτικές Αρχές).

-Σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα τι σας λένε οι πολίτες που έρχεστε σε επαφή; Επειδή, όπως ανέφερα ήδη, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην πόλη του Αγρινίου την τελευταία εξαετία, έχω κτίσει εδώ και αρκετό καιρό μία καλή σχέση και επαφή με τους συμπολίτες μου. Βέβαια, από την ημέρα που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγρινίου, οι συνδημότες μου έδειξαν, εξ’ αρχής, την στήριξή τους στο νέο μου αυτό εγχείρημα, γεμίζοντάς με με ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση. Οι άνθρωποι του Αγρινίου, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον τους αλλά για την επόμενη ημέρα του τόπου μας, μου εκφράζουν τις ανησυχίες τους, τους προβληματισμούς τους και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο. Για αυτούς τους λόγους, τους διαβεβαιώνω σε κάθε μας επαφή, αλλά και αυτήν την στιγμή μέσα από την ιστοσελίδα σας, ότι θα κάνω ότι περνάει από τις δυνάμεις μου για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους. Ο τόπος μας αξίζει, όπως αξίζουμε και όλοι εμείς.

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Βλάχος γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1988. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο ΕΜΠ και είναι Επιχειρηματίας –  Ιδιοκτήτης του Vrekos Pastry.