Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέστρεψε στα έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από 26 χρόνια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέστρεψε τυπικά χθες στα καθήκοντά του και σήμερα πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Πολιτειολογία και Ελληνική Πολιτική και Συνταγματική Ιστορία 1821-1975» στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ.

H αίθουσα ήταν κατάμεστη από φοιτητές, οι οποίοι χειροκρότησαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την είσοδό του στο χώρο και άκουσαν με προσοχή την ομιλία του. Δείτε βίντεο με την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΑΠΘ.

Βενιζέλος: Αυτό μου είχε λείψει

Όπως αναφέρει το thestival τον Ευάγγελο Βενιζέλο προλόγισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρώην ευρωβουλευτής εκλεγμένος με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Χρυσόγονος.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε τη χαρά του που αποκτά ξανά τη δυνατότητα επαφής με την διδασκαλία. «Αυτό μου είχε λείψει», σημείωσε και συνέχισε.

«Μετά από μια μεγάλη διακοπή λόγω των πολιτικών μου καθηκόντων, άρχισα χθες τα μεταπτυχιακά μου μαθήματα και σήμερα κάνω ένα εισαγωγικό μάθημα στους νέους πρωτοετείς φοιτητές. Εδώ είναι το σπίτι μας, εδώ είναι η ακαδημαϊκή μας μητέρα. Χαίρομαι γιατί όλη μου η εμπειρία η θεσμική και η διεθνής συνδέεται με το αντικείμενο μου στο συνταγματικό δίκαιο και με την έρευνα και την διδασκαλία στο ΑΠΘ», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που καταχειροκροτήθηκε μπαίνοντας στην αίθουσα.

npress.gr