Κλείδωσε από την διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το πως θα γίνει η διήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η συζήτηση της επαναβεβαίωσης της ψήφου εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί της Τρίτης 15/01/2019 και θα συνεχιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Την Τετάρτη 16/01/2019, η συζήτηση θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Η απόφαση ελήφθη τελικά ομόφωνα όπως είπε ο Νίκος Βούτσης αφού η ΝΔ δεν επέμεινε στην εξάντληση της 3ημερης διαδικασίας. Επίσης αναβλήθηκε για την Πέμπτη η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που είχε προγραμματισθεί για σήμερα.
Η Ν.Δ. υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει αν διαθέτει την πλειοψηφία για να περάσει το νομοσχέδιο και γι’ αυτό αναβλήθηκε. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δέχθηκε να αναβληθεί όμως με άλλο σκεπτικό. Ότι, δηλαδή, επειδή θα ξεκινήσει η διήμερη συζήτηση νωρίς το πρωί και όχι το μεσημέρι της Τρίτης, να υπάρχει χρόνος για να προετοιμασθούν οι βουλευτές και οι υπουργοί.

Συνολικά θα μιλήσουν στη Βουλή 60 βουλευτές και οι πολιτικοί αρχηγοί. Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Τρίτη με ομιλία του πρωθυπουργού και των αρχηγών και θα συνεχιστεί έως τα μεσάνυχτα. Την Τετάρτη θα συνεχιστούν οι τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών και θα κλείσει πριν τα μεσάνυχτα με τις ομιλίες των αρχηγών και τελευταίο τον πρωθυπουργό.

newsit.gr