Σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα ξεκίνησε το Πρωτάθλημα του ποδοσφαίρου στη Λευκορωσία…

Στον δικό της κόσμο ζει η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Λευκορωσίας.

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη (και όχι μόνο) στη χώρα ξεκίνησε κανονικά την Πέμπτη το πρωτάθλημα.

Μάλιστα τα παιχνίδια γίνονται κανονικά με κόσμο στις εξέδρες, καθώς δεν θεωρήθηκε καν σκόπιμο να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Εξάλλου ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο έχει ήδη υποτιμήσει το θέμα του κορωνοϊού, προτρέποντας τους συμπατριώτες του «κάντε σάουνα, πιείτε βότκα, εργαστείτε σκληρά και ο οργανισμός σας θα σκοτώσει τον ιό».

Έπεσε και το τελευταίο… κάστρο, καθώς ο Υπουργός Αθλητισμού της Τουρκίας ανακοίνωσε την αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες!

«Λουκέτο» παντού και στην Τουρκία!

Μία ημέρα μετά το διάγγελμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ο Υπουργός Αθλητισμού, Μεχμέτ Κασάπογλου, πήρε την απόφαση να αναβάλει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, ύστερα από συνάντηση που είχε με τις ομοσπονδίες.

Συνεπώς και στη γειτονική χώρα δεν θα διεξάγονται οι αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, χάντμπολ και βόλεϊ, όπου γίνονταν μέχρι πρόσφατα, κεκλεισμένων των θυρών.

sport-fm.gr