Πριν 4 χρόνια στην πρωτοχρονιάτικη κοπή της πίτας του πολιτιστικού Συλλόγου Αρχοντοχωρίου Ξηρομέρου «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΉ», γεννήθηκε η ιδέα για την δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας 5χ5 με σκοπό την συνεύρεση, την ψυχαγωγία και την άθληση των συγχωριανών.

Έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν μια ποδοσφαιρική ομάδα που να λειτουργεί ενωτικά για όλους του Χωριανούς και την νεοσύστατη ομάδα την ονόμασαν «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» για να θυμίζει τον μεταβυζαντινό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής που βρίσκεται στο κέντρο του Αρχοντοχωρίου και την ένδοξη ιστορία του.

Μόλις δημιουργήθηκε η ομάδα έκανε πορεία πρωταθλητισμού. Εδώ και τέσσερα χρόνια η ομάδα έχει πάρει μέρος σε 6 τουρνουά, έχει κατακτήσει 2 πρωταθλήματα και δύο φορές πήγε στο τελικό.

Κάθε χρόνο είναι πιστή στο ραντεβού για την κορυφή….

Πολλά παιδιά που κατάγονται από το ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ αφήνουν τις δουλειές και τα σπίτια τους κάθε Κυριακή απόγευμα και βρίσκονται στο γήπεδο.

Πολλοί αθλητές φόρεσαν την φανέλα της ομάδας αυτά τα 4 χρόνια και αγωνίστηκαν με πάθος και ψυχή και μάλιστα σε πολλά ματς τα παιδιά έπαιζαν τραυματίες και τα έδωσαν όλα για τη νίκη.

Το μεγαλύτερο που έχει καταφέρει αυτή η ομάδα είναι το μοναδικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της. Ο κάθε παίχτης νοιώθει μοναδικά φορώντας αυτή τη φανέλα της ομάδας. Όλοι παίζουν για την ομάδα και για τους συμπαίκτες τους. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η ομάδα «Ζωοδόχος Πηγή» έχει το σεβασμό όλων των αντιπάλων.

Η ομάδα ευχαριστεί τους υποστηρικτές:
Οι παίχτες έχουν καταφέρει πολλά. Όμως χωρίς τους υποστηριχτές δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα.

Θέλουν να ευχαριστήσουν τους:
-Τον κ. Βασίλη Κακούρη, ιδιοκτήτη του «Πράσινο κομμωτήριο» που ήταν ο πρώτος που αγκάλιασε αυτή την προσπαθεια βοηθώντας οικονομικά στο να πάρουν την πρώτη τους φανέλα!!!
-Τον κ. Άρη Ρετούλη, ιδιοκτήτη του κρεοπωλείου «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ» ο οποίος αμέσως και χωρίς καν συζήτηση δέχθηκε να βοηθήσει στο να αποκτήσουν και δεύτερη εμφάνιση (πράγμα μοναδικό για ομάδα 5×5).
-Τον κ. Νικόλαο Δημοβασίλη, ιδιοκτήτη της ομώνυμης Μεταφορικής εταιρίας που τους έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσουν και φόρμες!!!
-Τον γιατρό Κ. Στάϊκο Παναγιώτη, που εκτός από το να σώζει ζωές βοηθάει σε τέτοιες προσπάθειες, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ομάδας βοηθώντας οικονομικά.

Αγωνιστικά:

Την Κυριακή που μας πέρασε, σε έναν ακόμα τελικό η ομάδα «ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» ηττήθηκε στα πέναλτι. Αυτό όμως δεν έχει καμία σημασία. Ήταν ένα όμορφο ταξίδι που το απόλαυσαν όλοι οι Παίκτες. Σημασία έχει το βραβείο που παρέλαβε η ομάδα και ήταν το ΒΡΑΒΕΙΟ ΗΘΟΥΣ!!! Η ομάδα πορεύτηκε με αρχές και αξίες. Και μέσα από αυτές γιγαντώθηκε και έφτασε στην κορυφή. Έτσι θα συνεχίσουμε: Όλοι μαζί οι παίκτες σαν μια οικογένεια!!! Πάντα ο ένας δίπλα να στηρίζει τον άλλον.

Η Ομάδα αγωνίζεται στα Πρωταθλήματα στο Αθλητικό Κέντρο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ και τη φανέλα της ομάδας του Αρχοντοχωρίου, έχουν τιμήσει οι παρακάτω παίκτες:
Μπανιάς Διονύσιος, Ντζουροπάνος Φώτης, Σιδεράς Λάμπρος, Κόλλιας Διονύσιος, Κρίθυμος Ευάγγελος, Μούρτος Ιωάννης, Καλλιμάνης Νικόλαος, Παπαναστάσης Γεώργιος,Παπαναστάσης Παρασκευάς, Παπαναστάσης Σπυρίδων, Καλλιμάνης Μιχαήλ, Ρετούλης Παναγιώτης, Πιτσινέλης Παναγιώτης, Σεμερτζίδης Ηλίας, Σεμερτζίδης Νικόλαος, Αγγελιδακης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνου Σταύρος, κ.α.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Κρίθυμου – xiromeronews