Είμαστε πλέον έτοιμοι για την τελική ευθεία των εκλογών και…. Δηλώνω ξανά παρόν με τον Γιώργο Παπαναστασίου, παρόν για τον τόπο μου, για τον τόπο που ζω με την οικογένειά μου.

Το Αγρίνιο είναι η πόλη που με εξέλιξε επαγγελματικά και η βάση για ότι πέτυχα στην ζωή μου.

Είναι μνήμες, συναισθήματα και προοπτική.

Χρωστάω πολλά και επειδή δεν ταιριάζουν στην κουλτούρα μου η ιδιωτεία και η αποστροφή στην συμμετοχή, όφειλα να ανταποδώσω.

Πριν πέντε χρόνια ξεκινήσαμε, μας τίμησαν οι Δημότες με την ψήφο τους, με τίμησε και ο νυν Δήμαρχος, ο Γιώργος Παπαναστασίου με την εμπιστοσύνη του, αναθέτοντάς μου την πολιτική ευθύνη των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου για δυόμιση χρόνια και την καθαριότητα για ενάμιση χρόνο.

Στην καρδιά της κρίσης και με την αμέριστη βοήθεια των εργαζομένων στην οικονομική υπηρεσία κατορθώσαμε να μαζέψουμε τα ψίχουλα και να νοικοκυρέψουμε, να περάσουμε από τα ελλείμματα στα πλεονάσματα, να αποπληρώσουμε χρέη που έρχονταν από παλιά, να αναχρηματοδοτήσουμε τα δάνεια που βρήκαμε με καλύτερους όρους προς εξοικονόμηση πόρων, να επιχορηγηθούμε από την κεντρική κυβέρνηση με το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, να πληρώνονται οι προμηθευτές του Δήμου σε πραγματικό χρόνο.

Επειδή τίποτε δεν γίνεται χωρίς χρήματα, βάλαμε τις βάσεις και διαχειριστήκαμε το πορτοφόλι του Δήμου με απόλυτη διαφάνεια και σεβασμό στον Δημότη και στον Τόπο.

Στον τομέα της καθαριότητας και ανακύκλωσης παρά το μειωμένο προσωπικό προσπαθήσαμε και κρατήσαμε την πόλη καθαρή, επενδύοντας στο υπάρχων προσωπικό, στον εθελοντισμό και στον ενεργό Δημότη.

 

Στον τομέα της ανακύκλωσης, που αποτελεί βασικό πολιτικό πυλώνα της Δημοτικής Αρχής, επιτύχαμε με τις άοκνες προσπάθειες του προσωπικού αλλά και την βοήθεια των Δημοτών να υπερδιπλασιάσουμε τις ποσότητες των ανακυκλώσιμων υλικών.

Σίγουρα δεν τα κάναμε όλα καλά και λάθη κάναμε και πράγματα μπορούν να γίνουν πολλά ακόμη, πάρα πολλά, δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί και θαυματοποιοί , κανονικοί άνθρωποι είμαστε, αλλά αυτός ο τόπος είναι μέσα μας και τον θέλουμε απλό και όμορφο, με αναβαθμισμένη την καθημερινότητα, να μην έχει ανάγκη το παρελθόν από φόβο και απελπισία για το παρόν, να σέβεται τις ευπαθείς ομάδες και τους γηραιότερους, να εξασφαλίζει μέλλον στους νεότερους και αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους.

Ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές που παραλάβαμε και θεωρώ ότι αφήσαμε στίγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Στοχεύσαμε στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και εκσυγχρονίσαμε τις αθλητικές υποδομές που τελούσαν υπό κατάρρευση.

Αποκεντρώσαμε, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες, πόρους για τα χωριά μας, λίγους στην πρώτη θητεία, προβλέποντας περισσότερους στην συνέχεια.

Σχεδιάσαμε και μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, υλοποιούμε την “έξυπνη” πόλη με παρεμβάσεις στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο, με λύσεις για προβλήματα που δυσχεραίνουν την επαγγελματική δραστηριότητα, με λύσεις για το κυκλοφοριακό, την μετακίνηση, την πρόσβαση, την στάθμευση, την κατάσταση στην Πόλη, με τέσσερεις αναπλάσεις που βαίνουν προς δημοπράτηση, στον χώρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στην Εργάνης και στον Άγιο Κων/νο.

Στηρίζουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο του Δήμου μας, που είναι οι εργαζόμενοί του.

Οραματιζόμαστε έναν Δήμο φιλικό και ανθρώπινο, που θα μας κάνει υπερήφανους.

Στο Αγρίνιο δεν υπάρχει χώρος για λαϊκισμό, αδράνεια, υποκρισία.

Κοιτάμε μόνο μπροστά.

Όλοι μαζί μπορούμε να αναζητήσουμε τις λύσεις που θα κάνουν την ζωή μας καλύτερη.

Γνωρίζετε, συγκρίνετε, επιλέγετε…αποφασίζετε!!

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Π. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ