Την περσινή σεζόν «απογειώθηκε» ο ίδιος και η Κ20 του Παναιτωλικού με την χρονιά που πραγματοποίησε…

Μιλάμε για τον νεαρό Κατοχιανό επιθετικό Χρήστο Γκασούκα ο οποίος ξεκίνησε από την Κ17 του Τίτορμου το 2013 με μία ενδιάμεση στάση τη σεζόν 2015-2016 και πιο συγκεκριμένα από το δεύτερο μισό της σεζόν και έπειτα αγωνιζόμενος στον Π.Α.Ο.Κ. Καλυβίων έχοντας μάλιστα πετύχει και 6 γκολ.

Αυτή τη περίοδο βρίσκεται στο Καρπενήσι μαζί με την υπόλοιπη αποστολή των παιχτών του Μάκη Χάβου, ωστόσο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η περσινή του παρουσία (η καλύτερη ως τώρα) έχοντας πετύχει 14 γκολ και 2 ασίστ. Μάλιστα, το γκολ που πέτυχε στο τελευταίο παιχνίδι στο γήπεδο του Παναιτωλικού εις βάρος των νέων της Α.Ε.Κ. αναδείχθηκε το καλύτερο, για την συγκεκριμένη αγωνιστική.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε και τα λεγόμενα του ίδιου του Μάκη Χάβου, ο οποίος σε ερώτηση που του έγινε για τους νεαρούς παίχτες, δήλωσε πως: «Έχουμε παιδιά που διαθέτουν ταλέντο και η φουρνιά της Κ20 είναι πολύ καλή. Πρέπει όμως να δουλέψουμε μαζί τους ώστε να εξελιχθούν και σταδιακά να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα. Άλλωστε αρκετοί από αυτούς είναι ήδη. Υπάρχει επικοινωνία με τους προπονητές των ακαδημιών και ο στόχος μας είναι σε βάθος χρόνου η ομάδα να παράγει παίκτες. Κάτι που είναι σημαντικό κεφάλαιο για κάθε ομάδα. Όλη η Ευρώπη κινείται πλέον σε αυτό το μοντέλο. Αλά χρειάζεται υποδομή, τεχνογνωσία και φυσικά πολύ δουλειά, σε ότι αφορά την ατομικότητα του κάθε παίκτη».

Για αυτό ακριβώς μιλάμε και στον τίτλο για την «χρυσή ευκαιρία» που υπάρχει, ώστε μέσα από την καθημερινή δουλειά και υπό τις οδηγίες του προπονητή και των συνεργατών του να αναδειχθεί σε έναν πρωτοκλασάτο επαγγελματία και να καθιερωθεί στην ομάδα των ανδρών.

Επιμέλεια: Παρασκευάς Μάζης