Ικανοποιητική, για την τρέχουσα συγκυρία, χαρακτηρίζεται η οικονομική κατάσταση του Δήμου Αγρινίου όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν απόψε κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε ο οικονομικός απολογισμός για τη χρήση του 2017.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία της οικονομικής υπηρεσίας που παρουσίασαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Φαρμάκης και ο διευθυντής του Δήμου Στέφανος Χατζηανέστης τα συνολικά έσοδα του δήμου για το 2017 ήταν 38.886.123€, ενώ τα έξοδα 38.588.000 με το ταμειακό απόθεμα να αγγίζει το ποσό των 7.836.000€.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει και μια σημαντική υστέρηση στα έσοδα του δήμου έξω αιτίας της μη καταβολής από την κεντρική κυβέρνηση θεσμοθετημένων πόρων ύψους 2εκ. ευρώ.

Το 2017 μειώθηκε ο δανεισμός του δήμου προς τις τράπεζες που σήμερα είναι 10.753.000€ ενώ οι απαιτήσεις από τρίτους είναι 10.400.000€.

Στην τοποθέτησης του ο πρώην Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός κατηγόρησε την παρούσα Δημοτική Αρχή για τραγική αδυναμία εύρεσης πόρων για νέα έργα από ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλες πηγές, όπως το Ε.Σ.Π.Α. ενώ ζήτησε «να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή στον πραγματικό απολογισμό των πεπραγμένων όπως άλλωστε οφείλει

Ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημ. Τραπεζιώτης καταψήφισε τον ισολογισμό λέγοντας ότι το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι «μηδενικό».

Ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Τίμος Παπανικολάου καταψήφισε με τη σειρά του τον ισολογισμό λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Ο Δήμος γίνεται αρωγός να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων στις τοπικές κοινωνίες».

Τον ισολογισμό και απολογισμό καταψήφισε και ο Δημοτικός Σύμβουλος του «Ανυπότακτου Αγρινίου», Στέλιος Μερμίγκης που κατηγόρησε την δημοτική αρχή για υποβάθμιση της διαδικασίας συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος κάτι που αποτελεί «ασέβεια» και προς τους δημότες.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου χαρακτήρισε «αστεία» την αντιπολίτευση που ασκείται προς τη Δημοτική Αρχή υπογραμμίζοντας ότι στα χρόνια της θητείας του ο Δήμος έγινε εύρωστος και ταυτόχρονα κατάφερε να αποπληρώσει μεγάλες οφειλές παρελθόντων ετών.

Ακολούθησε ψηφοφορία και ο οικονομικός ισολογισμός-απολογισμός του 2017 ψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας.