Δύσκολα τα πράγματα για τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βασίλη Χατζηλάμπρου, ο οποίος διεκδικεί επίσης την περιφέρεια με τον συνδυασμό «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας».

Βάσει των τελευταίων εξελίξεων είναι αδιαμφισβήτο ότι η διπλή στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη δεν του «βγήκε» και μάλλον του κόστισε ακριβά. Αφενός υπάρχει έντονη δυσαρεσκεία από το «στρατόπεδο» των μέχρι πρότινος υποστηρικτών του από τον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ., οι οποίοι αντιδρούν έντονα στην στήριξή του από την Κουμουνδούρου και βρίσκουν πολιτική στέγη στον συνδυασμό του πρώην υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κώστα Σπηλιόπουλου.

Ενώ παράλληλα πληθώρα τοπικών στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους για την υποστήριξη ενός κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα του Βασίλη Χατζηλάμπρου.

Επισημαίνουμε ότι ο κ. Χατζηλάμπρου στις περιφερειακές εκλογές του 2014 κατήλθε ως επίσημος «εκλεκτός» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενώ στην πορεία διαφοροποιήθηκε από το κυβερνών κόμμα συμμετέχοντας στην κίνηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ωστόσο διατηρεί ισχυρό έρεισμα στον χώρο της κεντροαριστεράς της Αχαΐας με πολλά στελέχη της περιοχής να «καλοβλέπουν» την υποψηφιότητά του.

kalpi19.gr