Νέα διάσταση λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση του 47χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου, που είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, όταν τον Απρίλιο του 2011 είχε βρεθεί απανθρακωμένος σε χωράφι ιδιοκτησίας του, στη θέση Ρουπακιά κοντά στην Καμαρούλα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον δικηγόρο της πατρικής οικογένειας του άτυχου δασκάλου, Χριστόφορο Παπαϊωάννου, με τον οποίο επικοινώνησε το sinidisi.gr αρχές του μήνα απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική υγεία, με την δικαιοσύνη να ασκεί ποινική δίωξη σε βάρος γυναίκας, Που είχε στενή συγγενική σχέση με τον δάσκαλο. Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, απολογήθηκε και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερη. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Παπαϊωάννου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τους επόμενους μήνες θα αποφασίσει, αν θα εκδοθεί βούλευμα παραπεμπτικό σε δίκη ή απαλλακτικό για την γυναίκα.

Η οικογένεια του Νίκου Μέντζου, βρίσκεται εν αναμονή των δικαστικών εξελίξεων αναμένοντας με αγωνία τις τελικές αποφάσεις, περιμένοντας την δικαίωση και την παραπομπή των κατηγορούμενων σε δίκη. Και λέμε κατηγορούμενων, καθώς από τον Απρίλιο του 2017 ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε βάρος δύο ατόμων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, που συνδέονται μεταξύ τους με συγγενική σχέση. Τότε, τα δύο άτομα είχαν απολογηθεί αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Όπως ευκόλως γίνεται αντιληπτό, η υπόθεση συνεχίζει να παραμένει θρίλερ αν και φαίνεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις ενδεχομένως συνταρακτικές.

Υπενθυμίζεται, ότι η Αστυνομία στην έκθεσή της έκανε λόγο για αυτοχειρία!