Πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό του συζύγου της κ. Ράικου, ο οποίος είναι γιατρός στο επάγγελμα, αφορά 1.000 ευρώ,που δόθηκαν από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis για ομαδική ερευνητική εργασία που έλαβε χώρα το 2009.

Το ποσό αυτό εμβάστηκε σε λογαριασμό που για τυπικούς λόγους τηρεί από κοινού ο γιατρός με την εισαγγελέα σύζυγό του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η καταβολή έγινε άπαξ και από τότε ουδεμία άλλη σχέση δεν έχει με την εταιρεία. Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας η κ. Ράικου αναμένεται να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Παραίτηση λόγω σκιών Novartis

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου 2017 η Ελένη Ράικου παραιτήθηκε από τη θέση της Εισαγγελέως Καταπολέμησης της Διαφθοράς καταγγέλλοντας πως δεν είχε την απαραίτητη “θεσμική κάλυψη”.

Εκείνη την περίοδο η κ. Ράικου ανέφερε πως ενώ είχαν φτάσει στα χέρια της, εμβάσματα για την υπόθεση της Novartis, την οποία χαρακτήριζε ως την “κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας”, έγινε αντικείμενο στοχοποίησης μέσω δημοσιεύματος εβδομαδιαίας εφημερίδας.

“Ζητώ την αντικατάστασή μου γιατί αρνούμαι να μετατραπώ σε ‘Ιφιγένεια’ στο βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στο χώρο του φαρμάκου οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική μου εξόντωση έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς μας.

Με αστειότητες και εκμεταλλευόμενοι την τουλάχιστον ανεξήγητη ενέργεια συγκεκριμένης ανακρίτριας ‘έστησαν’ μία πρωτοφανή ιστορία συκοφάντησής μου” ανέφερε τότε η Ελένη Ράικου.

newsit.gr