Στο ξεχωριστό υποκριτικό ταλέντο και στην προσφορά του προς τους νέους ηθοποιούς αναφέρεται το υπουργείο Πολιτισμού με αφορμή τον θάνατο του δημοφιλέστατου ηθοποιού.

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το υπουργείο Πολιτισμού για τον θάνατο του ηθοποιού, Φαίδωνα Γεωργίτση, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 80 χρονών:

“Με σπουδές στο θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και στις Σχολές των Χρήστου Βλαχιώτη και Πέλου Κατσέλη, ο Φαίδων Γεωργίτσης πρωτοεμφανίσθηκε στον κινηματογράφο, σπουδαστής ακόμη, σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία »Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης αναδείχθηκε σε δημοφιλή ζεν πρεμιέ ανάμεσα στα αστέρια που γέννησε η Φίνος Φιλμ και που αγαπήθηκαν στην αθώα και ασπρόμαυρη κινηματογραφική πραγματικότητα της δεκαετίας του ’60.

Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει ένα μικρό πολιτιστικό κέντρο για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις μέσα στο κτήμα του στο Κορωπί, ενώ αφιέρωνε χρόνο και στη διδασκαλία νέων ηθοποιών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε γεννηθεί στην Αθήνα, στις 21 Ιανουαρίου 1939 και είχε πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ελληνικές ταινίες. Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, από την οποία, δυστυχώς, δεν κατάφερε να βγει νικητής. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (2.3.2019) στις 12:30 μ.μ. από το Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

newsit.gr