«Άδειο πουκάμισο» θέλει την απεργία η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Εμφάνιση public στην Παπαστράτου.jpg

Η ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, η πλειοψηφία της συγκεκριμένα, χωρίς καμιά προετοιμασία και με τα σωματεία στη γωνία πήρε απόφαση για απεργία σήμερα  Κυριακή 3 Μάη 2015.

Μια ακόμα απεργία – πυροτέχνημα αποφάσισε στην συνεδρίαση της πριν 2-3 μέρες η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) για την Κυριακή 3 Μάη, μία από τις επτά για τις οποίες ο νόμος (ν. 4177/2013) προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Ο συγκεκριμένος νόμος ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, διατηρείται όμως σε ισχύ.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ:

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία άσκησαν κριτική στη διοίκηση, η οποία δε φείδεται απεργιακών αποφάσεων, χωρίς ωστόσο να λαμβάνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία τους, για τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου και την επιτυχία τους. Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη πείρα από την απεργία την Κυριακή 5 Απρίλη: Ακολουθώντας την πεπατημένη που έχει χαράξει, η Ομοσπονδία προκήρυξε απεργία, χωρίς τα σωματεία που ελέγχονται από την πλειοψηφία να συνεδριάσουν ή ακόμα και να βγάλουν ανακοινώσεις για την απεργία.

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τόνισαν πως δε θα γίνουν συνεργοί στον εκφυλισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων, στη μετατροπή της απεργίας σε «άδειο πουκάμισο», τη στιγμή που απαιτείται οργάνωση των εργαζομένων και μαχητική διεκδίκηση της νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακής ως υποχρεωτικής αργίας, για όλα τα καταστήματα, όλο το έτος.

To σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου, σαν σωματείο ταξικό και όχι εργοδοτικό – κυβερνητικό, φυσικά από την πρώτη στιγμή πήρε απόφαση και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην σημερινή απεργία (3 Μάη 2015) και να διαθέσει δυνάμεις στην προσπάθεια οργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που προωθούν την απελευθέρωση του ωραρίου, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους, ενάντια στα μονοπώλια.

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – ΠΑΛΕΨΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

Σας καλούμε να ενισχύσετε την πρωτοβουλία του Σωματείου μας που εδώ και πολύ καιρό πραγματοποιεί πλατύ άνοιγμα στον κλάδο με κείμενο, με ενημέρωση για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Συσπειρωθείτε στο Σωματείο μας να μεγαλώσουμε μαζί τη δράση για να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα. Είμαστε σωματείο ταξικό όχι εργοδοτικό. Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους για το δίκιο της εργατικής τάξης. Πάντα ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Το δείχνουμε καθημερινά με τις πράξεις μας.